Πώς ένα μικρό αεροδρόμιο έγινε το πιο πολυσύχναστο του κόσμου

Perierga.gr - Πώς ένα μικρό αεροδρόμιο έγινε το πιο πολυσύχναστο του κόσμου

Το διεθνές αεροδρόμιο Άνκορατζ της Αλάσκας δεν διαθέτει εντυπωσιακούς χώρους ούτε μεγάλους διαδρόμους. Αντίθετα είναι ένα μικρό αεροδρόμιο που πρόσφατα βρέθηκε στο προσκήνιο γιατί έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο… τουλάχιστον για τα Σάββατα.

Για παράδειγμα, το Σάββατο 2 Μαΐου, το Άνκορατζ είχε 744 πτήσεις, ενώ το Σικάγο είχε μόνο 579 και η Ατλάντα είχε μόνο 529, μετατρέποντάς το  – έστω και προσωρινά – στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου.

Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις επιβατών, τουλάχιστον προς το παρόν, ωστόσο η μεταφορά φορτίων και προϊόντων παρουσιάζει μεγάλη αύξηση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αεροδρόμιο του Άνκορατζ βρέθηκε να είναι το πιο πολυσύχναστο του κόσμου. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές από τις προμήθειες για την καταπολέμηση του Covid-19 στη Βόρεια Αμερική παράγονται στην Ασία.

Το Άνκορατζ είναι τοποθετημένο στο τέλειο γεωγραφικό σημείο έχοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ο χρόνος πτήσης είναι περίπου 9,5 ώρες για το 90% του βιομηχανικού κόσμου.

Το Άνκορατζ βρίσκεται στη βάση των βουνών Κούγκα και εξυπηρετεί μια πόλη 300.000 ατόμων. Ωστόσο, ενισχύθηκε για να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη διεθνή μεταφορά κρίσιμων ιατρικών προϊόντων κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Rating: 4.2/5. From 5 votes.
Please wait...