Άνδρας έτρεξε μαραθώνιο σε ένα μικρό μπαλκόνι

Perierga.gr - Άνδρας έτρεξε μαραθώνιο σε ένα μικρό μπαλκόνι

Στην εποχή της καραντίνας λόγω κορωνοϊού, ο Elisha Nochomovitz βρήκε έναν τρόπο να απασχοληθεί και να αθληθεί τρέχοντας μαραθώνιο στο μπαλκόνι του.

Ο Nochomovitz έτρεξε 42,2 χιλιόμετρα σε ένα μπαλκόνι μήκους μόλις 7 μέτρων. Το είδε ως μια φυσική και διανοητική πρόκληση και μοιράστηκε στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες ενώ είπε πως ήθελε έτσι να δείξει την υποστήριξή του στο ιατρικό προσωπικό που έκανε μια «εξαιρετική δουλειά», όπως δήλωσε στο Associated Press από το διαμέρισμά του στη Βαλμά, ένα προάστιο της Τουλούζης στη Γαλλία.

Ο Nochomovitz ήθελε να δείξει ότι είναι εφικτό να μείνεις σε φόρμα ενώ είσαι σε κατ’ οίκον περιορισμό. «Ήταν μια τρελή πρόκληση με λίγο χιούμορ, για να κάνω λιγότερο δραματική την κατάσταση περιορισμού», είπε. Δεν έκανε ακριβώς χρόνο ρεκόρ καθώς η ολοκλήρωση του άθλου απαίτησε έξι ώρες και 48 λεπτά. Λέει πως από το πήγαινε-έλα αισθάνθηκε ναυτία και ανησυχούσε ότι οι γείτονες θα διαμαρτυρηθούν για το θόρυβο που έκανε τρέχοντας. Τελικά έδειξαν κατανόηση.

Οι γαλλικές αρχές επιτρέπουν ακόμη στους ανθρώπους να βγουν έξω για άσκηση όπως τρέξιμο, εάν συμπληρώσουν και υπογράψουν ένα έντυπο που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Όμως ο αριθμός όσων τρέχουν στους  δρόμους πολλαπλασιάστηκε τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω καλού καιρού. Και αυτό ανησυχεί τις αρχές ότι πάρα πολλοί άνθρωποι βρίσκονται τελικά έξω στους δρόμους της Γαλλίας.

«Εάν όλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και κάνουν το ίδιο πράγμα, θα βρεθούμε όλοι έξω και αυτό δεν θα βοηθήσει τίποτα και το μήνυμα ότι πρέπει να παραμείνουμε περιορισμένοι στο σπίτι δεν θα είχε αποτέλεσμα», δήλωσε ο Nochomovitz.

Πηγή: Lifo.gr

Rating: 5.0/5. From 4 votes.
Please wait...