450 νέα αεροδρόμια στην Κίνα μέχρι το 2035

Perierga.gr - 450 Νέα αεροδρόμια θα κατασκευαστούν στην Κίνα μέχρι το 2035

Σε διάστημα της μόλις μιας δεκαετίας, η Κίνα έχει μετατραπεί από ένα έθνος όπου λίγοι είχαν μπει αεροπλάνα, σε ένα όπου εκατομμύρια πολιτών πετούν όχι μόνο εντός των συνόρων της αλλά και σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Η μεγαλύτερη αεροπορική αγορά στον κόσμο
Η Κίνα έχει αρκετές πιθανότητες ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τη μεγαλύτερη αγορά αεροπορικών ταξιδιών στον κόσμο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αφού υπάρχει μια συνεχής ανοδική πορεία. Για να στηρίξει αυτό το όνειρο, η κυβέρνηση ξεκίνησε ένα πρόγραμμα κατασκευής αεροδρομίων σε κλίμακα που σπάνια παρατηρήθηκε πριν οπουδήποτε αλλού. Δισεκατομμύρια δολάρια επενδύονται σε διαδρόμους και τερματικούς σταθμούς με στόχο να καλύπτουν και να συνδέουν ολόκληρη τη χώρα απευθείας με ένα παγκόσμιο δίκτυο μεταφορών.

Η Κίνα διαθέτει σήμερα περίπου 235 αεροδρόμια, αλλά με πολλά να μην έχουν την ικανότητα να υποστηρίξουν την προσεχή αύξηση του αριθμού των επιβατών και των πτήσεων, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως περίπου 450 αεροδρόμια θα κατασκευαστούν σε ολόκληρη τη χώρα έως το 2035. Μάλιστα μέχρι τότε, οι αναλυτές της αεροπορίας προβλέπουν ότι η Κίνα θα χειρίζεται το ένα τέταρτο του συνόλου των επιβατών του κόσμου.

 

Rating: 4.0/5. From 4 votes.
Please wait...