Πάνω από το πιο μακρινό διαστημικό βράχο βρέθηκε η NASA

Perierga.gr - Πάνω από το πιο μακρινό διαστημικό βράχο βρέθηκε η NASA

Οι επιστήμονες της NASA γιόρτασαν σήμερα το πρωί το διαστημικό ταξίδι του «New Horizons», που πέταξε πάνω από την πιο μακρινή περιοχή του ηλιακού συστήματος.

Το όχημα πέταξε πάνω από το ουράνιο σώμα «Ultima Thule», που είναι ένας διαστημικός βράχος μήκους 20 μιλίων σε απόσταση δισεκατομμυρίων μιλίων από τη Γη. Στόχος της αποστολής είναι να συγκεντρώσει ενδείξεις και πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος.

Η NASA με την αποστολή του «New Horizons» κατάφερε να φτάσει σε πολύ κοντινή απόσταση στο πιο μακρινό αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα σπάζοντας ρεκόρ.

Το σχήμα του διαστημικού βράχου είναι ακανόνιστο και αυτό προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους επιστήμονες. Το «Ultima Thule» χρειάζεται 297 χρόνια για μια περιστροφή γύρω από τον ήλιο.

Λόγω της μεγάλης απόστασης του διαστημικού οχήματος από τη Γη, η διάρκεια της μετάδοσης όλων των πληροφοριών, που θα δώσουν στους επιστήμονες μια πιο σαφή εικόνα για το διαστημικό βράχο, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Rating: 5.0/5. From 5 votes.
Please wait...