Η μεγαλύτερη 3D εκτυπωμένη γέφυρα του κόσμου

Perierga.gr - Η μεγαλύτερη 3D εκτυπωμένη γέφυρα του κόσμου

Η Σαγκάη φιλοξενεί πλέον τη μεγαλύτερη 3D εκτυπωμένη τσιμεντένια γέφυρα στον κόσμο, που είναι ανοιχτή στο κοινό, με μήκος που φτάνει τα 26 μέτρα. Η γέφυρα δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από έναν 3D εκτυπωτή και αποτελεί δημιούργημα μιας ομάδας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tsinghua στο Πεκίνο.

Η 3D εκτυπωμένη γέφυρα βασίστηκε στη φημισμένη Γέφυρα Zhaozhou, η οποία χτίστηκε μεταξύ του 589 και του 618 στην επαρχία Hebei της βόρειας Κίνας και είναι η παλαιότερη γέφυρα της χώρας.

Η πρωτότυπη γέφυρα μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακή από άποψη ομορφιάς, ωστόσο υπερτερεί σίγουρα τεχνολογικά – παράχθηκε σε μόλις 450 ώρες και κοστίζει πολύ λιγότερο από την παραδοσιακή κατασκευή μιας γέφυρας.

Η 3D εκτυπωμένη γέφυρα τυπώθηκε κομμάτι-κομμάτι, με τη χρήση δύο ρομποτικών βραχιόνων και σαν έργο κόστισε ένα τρίτο λιγότερο από μια γέφυρα ισοδύναμου μεγέθους που θα κατασκευαζόταν παραδοσιακά.

Πριν ξεκινήσει η κατασκευή της, δημιουργήθηκε ένα μικρότερο μοντέλο για να δοκιμαστεί η ακεραιότητα του σχεδίου και να αποδειχθεί η ικανότητά του να αντέχει τους πεζούς.

 

Rating: 4.1/5. From 9 votes.
Please wait...