Στη Ν.Κορέα για να αποφύγουν το εργασιακό στρες… μπαίνουν φυλακή

Έναν εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι υπεύθυνοι ενός ξενοδοχείου στη Νότια Κορέα για να δώσουν διέξοδο σε όσους συμπολίτες τους επιθυμούν να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τους εντονότατους ρυθμούς της καθημερινότητας και την εργασιακή ρουτίνα.

Δημιούργησαν μία «φυλακή», στην οποία όμως οι έγκλειστοι επιλέγουν από μόνοι τους να κλειστούν μέσα και πληρώνουν αδρά για να απομονωθούν και να μείνουν μόνοι με τις σκέψεις τους.

Η ιδιότυπη αυτή φυλακή γνωρίζει πρωτοφανή επισκεψιμότητα από εκατοντάδες Νοτιοκορεάτες κάθε ηλικίας, εισοδήματος κι επαγγελματικής θέσης καθώς επιθυμούν διακαώς να απομονωθούν σε ένα πλήρως αποστειρωμένο περιβάλλον, μακριά από όσα τους αγχώνουν, τους προβληματίζουν και τους απασχολούν.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της «φυλακής», από το 2013 οπότε κι άρχισε να λειτουργεί, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν κοιμηθεί έστω και για μία νύχτα σε κάποιο από τα πενήντα ειδικά σχεδιασμένα κελιά της, με πολλούς από αυτούς να δηλώνουν ότι μια μέρα θα επιστρέψουν… μόνιμα.

Οι «κρατούμενοι» παραδίδουν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν μαζί τους (κινητά, ρολόγια, tablet) με την είσοδό τους στον χώρο, ενώ η «υπηρεσία» τους προσφέρει μόνο ένα μικρό στρώμα ασκήσεων αντί για κρεβάτι, άφθονο τσάι και τρεις μερίδες φαγητό σε ημερήσια βάση.

Το κόστος της διαμονής στο «σωφρονιστικό κατάστημα» ανέρχεται στα 90$ για κάθε μέρα παραμονής, ενώ για να κλείσει κάποιος… κελί χρειάζεται να προνοήσει από καιρό, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες κι οι πρόθυμοι πολλοί.

Μάλιστα, μεταξύ των «έγκλειστων» βρίσκονται μέχρι κι υψηλά ιστάμενα στελέχη πασίγνωστων πολυεθνικών εταιρειών και δημόσιοι λειτουργοί, καθώς το εργασιακό στρες και το άγχος της καθημερινότητας οδηγεί πολλούς σε ακραίες επιλογές όπως η παραπάνω.

Rating: 3.9/5. From 15 votes.
Please wait...