Μια πεταλούδα γεννιέται…

Perierga.gr - Μια πεταλούδα γεννιέται...

Ένα εντυπωσιακό βίντεο μας χαρίζει μερικά στιγμιότυπα στα οποία μια πεταλούδα Μονάρχης ανοίγει για πρώτη φορά τα φτερά της.

Οι πεταλούδες περνούν μέσα από τέσσερα στάδια ανάπτυξης: από αβγό, σε κάμπια, μετά σε χρυσαλλίδα και από κει σε ενήλικη πεταλούδα. Οι ενήλικες πεταλούδες ζουν κατά μέσο όρο δυο εβδομάδες, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες που ζουν μέχρι και δυο μήνες.

Η πεταλούδα Μονάρχης, όπως αποκαλύπτει και το βίντεο, έχει χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα στα φτερά της. Αυτό το γνώρισμα σύμφωνα με τους επιστήμονες βοηθά, ώστε να προειδοποιούνται οι επίδοξοι θηρευτές, ότι θα έχει άσχημη γεύση και θα είναι τοξική για αυτούς.

Τα δευτερόλεπτα του βίντεο μας δείχνουν ότι η πεταλούδα καταπίνει αέρα, ο οποίος φτάνει μέχρι το πεπτικό της σύστημα με αποτέλεσμα να διογκώνει το σώμα της και αυτό με τη σειρά του το κουκούλι μέχρι να απελευθερωθεί.

Οι πεταλούδες Μονάρχης χρησιμοποιούν τα μεγάλα, πολύπλοκα μάτια τους για να παρακολουθήσουν τη θέση του ήλιου στον ουρανό, συνδυάζοντας τις πληροφορίες με την ώρα της ημέρας για επιλέξουν τη σωστή κατεύθυνση που θα πετάξουν.

Rating: 5.0/5. From 4 votes.
Please wait...