Μια 3D εκτυπωμένη γέφυρα

Perierga.gr - Μια 3D εκτυπωμένη γέφυρα

Η ολλανδική εταιρία robotics MX3D έχει ολοκληρώσει την τρισδιάστατη εκτύπωση μιας χαλύβδινης γέφυρας, η οποία θα τοποθετηθεί σε ένα κανάλι στο Άμστερνταμ τη χρονιά που μας έρχεται.

Θα είναι μια πεζοδρομημένη γέφυρα μήκους 12 μέτρων η οποία κατασκευάστηκε από ρομπότ από στρώματα τετηγμένου χάλυβα. Η πρώτη ιδέα προέκυψε το 2015 ενώ τώρα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας κατασκευής.

Perierga.gr - Μια 3D εκτυπωμένη γέφυρα

Τα ρομπότ έχτισαν τη δομή πλάτους έξι μέτρων από στρώματα λιωμένου χάλυβα και έχουν επιτελέσει αρκετές επαναλήψεις καθόλη τη διάρκεια της κατασκευής της για να ενισχυθεί η δομή της 3D εκτυπωμένης γέφυρας ενάντια στις ενδεχόμενες συγκρούσεις κυρίως με πλοία.

Perierga.gr - Μια 3D εκτυπωμένη γέφυρα

«Ο αρχικός σχεδιασμός άλλαξε σημαντικά λόγω των τεχνικών ανησυχιών», δηλώνουν οι υπεύθυνοι. «Η δομή της στέκεται πάνω σε τέσσερις πυλώνες. Η ανησυχία προέκυπτε ότι εάν ένας από αυτούς τους πυλώνες χτυπηθεί από κάποιο σκάφος, η δομή θα μπορούσε να καταρρεύσει».

«Ως εκ τούτου δημιουργήθηκε μια εντελώς νέα ιδέα, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα μια ιδιαίτερη 3D εκτυπωμένη γέφυρα μέσα στο 2019».

Rating: 4.0/5. From 8 votes.
Please wait...