Τάμπλετ ξετυλίγεται σαν πάπυρος και έχει μέγεθος τσέπης!

Perierga.gr - Τάμπλετ ξετυλίγεται σαν πάπυρος και έχει μέγεθος τσέπης!

Το πρώτο τάμπλετ που ξετυλίγεται σαν πάπυρος αποκάλυψαν ερευνητές στη Βρετανία. Ο λόγος για το MagicScroll, τον πρώτο υπολογιστή-ταμπλέτ με οθόνης αφής. Χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, η συσκευή ανοίγει το δρόμο για νέες τεχνολογικές εφευρέσεις που θα είναι εύκαμπτες και θα έχουν ένα ευρύ πλαίσιο δυνατοτήτων.

Το περίεργο τάμπλετ αποτελεί δημιούργημα των μηχανικών του Πανεπιστημίου Κουίνς. Διαθέτει μία εύκαμπτη οθόνη 7,5 ιντσών με υψηλή ανάλυση 2Κ, η οποία μπορεί να τυλιχτεί και να ξετυλιχτεί γύρω από τον κεντρικό κυλινδρικό άξονα. Ο άξονας εκτυπώνεται μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή και περιέχει τον επεξεργαστή και τα υπόλοιπα βασικά εξαρτήματα του υπολογιστή.

Δύο περιστροφικοί κύλινδροι στα δύο άκρα του κεντρικού κυλίνδρου δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να τυλίγει ή να ξετυλίγει την οθόνη αφής, κατά βούληση. Μάλιστα, το βάρος του περίεργου τάμπλετ είναι πολύ μικρό, οπότε υπερτερεί σε σχέση με ένα παραδοσιακό και ειδικά, όταν η οθόνη είναι τυλιγμένη στον κύλινδρο, μπορεί να χωρέσει στην τσέπη του παντελονιού του χρήστη.

«Εμπνευστήκαμε από τον σχεδιασμό των αρχαίων παπύρων», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Ρόελ Βερτεγκάαλ του βρετανικού πανεπιστημίου.

Μετά από αυτή την επιτυχία, οι ερευνητές θέλουν να δημιουργήσουν κι άλλα παρόμοια τάμπλετ αλλά αυτή τη φορά το μέγεθός τους να μην ξεπερνάει αυτό ενός στιλό.

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...