Μεσαιωνικό… επιτραπέζιο παιχνίδι βρέθηκε στη Ρωσία!

Perierga.gr - Μεσαιωνικό... επιτραπέζιο παιχνίδι βρέθηκε στη Ρωσία!

Ένα μεσαιωνικό επιτραπέζιο παιχνίδι ανακαλύφθηκε σε ένα δωμάτιο κρυμμένο κάτω από ένα ρωσικό κάστρο του 13ου αιώνα.

Πρόκειται για ένα παλιό παιχνίδι, σκαλισμένο σε ένα κομμάτι αρχαίου πηλού και είναι πιθανότατα ένα παιχνίδι στρατηγικής, στο οποίο μικρά κομμάτια «παλεύουν» ως άντρες. Πιστεύεται ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Ρώσοι αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι το πρόσφατα ανακαλυφθέν παιχνίδι βρέθηκε σε ανασκαφές τους στο Κάστρο του Βίμποργκ, το οποίο βρίσκεται κοντά στα ρωσικά-φινλανδικά σύνορα και χρονολογείται γύρω στο 1293. Κατά τη διάρκεια των αιώνων έχει πολλές φορές αλλάξει χέρια μεταξύ των εθνών και προς το παρόν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

Perierga.gr - Μεσαιωνικό... επιτραπέζιο παιχνίδι βρέθηκε στη Ρωσία!

Τον περασμένο μήνα οι ερευνητές αποκάλυψαν ένα υπόγειο δωμάτιο που είχε παραμείνει κρυμμένο για αιώνες, στο οποίο βρήκαν το αρχαίο επιτραπέζιο παιχνίδι, που στην αρχή το είχαν περάσει για τούβλο.

Στόχος του επιτραπέζιου παιχνιδιού, που μεταφράζεται ως «μύλος», είναι κάθε παίκτης να διεκδικήσει τους άνδρες του άλλου παίκτη. Όταν ένας παίκτης κερδίζει ένα «μύλο» – που είναι μια σειρά από τρία κομμάτια, δηλαδή τρεις άνδρες – παίρνει έναν άνδρα από τον αντίπαλό του. Όταν ένας παίκτης έχει μείνει με δύο μόνο άνδρες, το παιχνίδι τελειώνει καθώς δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει ένα «μύλο».

Perierga.gr - Μεσαιωνικό... επιτραπέζιο παιχνίδι βρέθηκε στη Ρωσία!

 

Rating: 2.9/5. From 7 votes.
Please wait...