Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι τουριστικοί προορισμοί

Perierga.gr - Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι προορισμοί

Η Αίγυπτος είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός σύμφωνα με νέα στοιχεία του ΟΗΕ. Ο αριθμός των επισκεπτών στην Αίγυπτο αυξήθηκε κατά 55,1%, που μεταφράζεται σε 8,6 εκατομμύρια τουριστών το 2017 – μια τεράστια ανάκαμψη.

Ο τουρισμός της Αιγύπτου είχε πληγεί τα προηγούμενα χρόνια καθώς από κει που δεχόταν το 2010 περίπου 14,7 εκατομμύρια τουρίστες, το 2016, έπειτα από την κατάρρευση ενός ρωσικού αεροσκάφους και την αναταραχή λόγω της ανατροπής του πρώην προέδρου της, Χόσνι Μουμπάρακ, τα νούμερα έκαναν βουτιά φτάνοντας μετά βίας τα 5,2 εκατ. τουριστών.

Perierga.gr - Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι προορισμοί

Η Αίγυπτος προσελκύει τουρίστες που συνήθως επισκέπτονται την πυραμίδα της Γκίζας αλλά και γύρω θέρετρα  στη Ερυθρά Θάλασσα, όταν αναζητούν διακοπές σε παραλίες και ενασχόληση με θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις.

Perierga.gr - Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι προορισμοί

Ο δεύτερος ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός είναι η αφρικανική χώρα του Τόγκο, η οποία σημείωσε άλμα 46,7% στους επισκέπτες που δέχεται. Σε αυτό το μέρος οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν βραχώδεις παραλίες στις ακτές του Ατλαντικού καθώς και καταπράσινα δάση στα βόρεια.

Perierga.gr - Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι προορισμοί

Αύξηση της τάξης του 29,1% σημείωσε ο τουρισμός στο Βιετνάμ κατακτώντας την τρίτη θέση της λίστας. Ενώ μια θέση πιο κάτω βρίσκεται η Παλαιστίνη, η οποία σημείωσε άνοδο 25,7% σε σχέση με το 2017. Οι περισσότεροι τουρίστες ταξιδεύουν στην Παλαιστίνη για να επισκεφθούν τον ιερό χώρο της Βηθλεέμ καθώς και η Μονή Μαρ Σαμπά και το Τζαμί του Ομάρ.

Την κορυφαία πεντάδα των ταχύτερα αναπτυσσόμενων τουριστικών προορισμών ολοκληρώνει το μικροσκοπικό νησί Niue στο νότιο Ειρηνικό, το οποίο είδε τον αριθμό τουριστών να αυξάνεται κατά 25,7% από το 2017.

Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών στην ετήσια έκθεσή του για τον τουρισμό.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς:

1. Αίγυπτος – 55,1%

2. Τόγκο – 46,7%

3. Βιετνάμ – 29,1%

4. Παλαιστίνη – 25,7%

5. Νιούε – 25,4%

6. Νεπάλ – 24,9%

7. Ισραήλ – 24,6%

8. Νήσοι Βόρειες Μαριάνες – 24,3%

9. Τουρκία (ισοβαθμία) – 24,1%

10. Ισλανδία (ισοβαθμία) – 24,1%

 

 

Rating: 2.7/5. From 5 votes.
Please wait...