Η Google γιορτάζει σήμερα τα 20 της χρόνια

Perierga.gr - Η Google γιορτάζει σήμερα τα 20 της χρόνια

H Google Inc. είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών που ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριντο το 1996, όταν οι δυο τους έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 καταγράφεται η ίδρυση της Google σαν ιδιωτική εταιρεία με στόχο να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις καταστήσει παγκόσμια διαθέσιμες.

Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων. Αυτή η νέα τεχνολογία δηλαδή, καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημαντικότητα των σελίδων που οδηγούν σε αυτήν.

Το όνομα «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «googol», δηλαδή τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που περιγράφει το 1 με 100 μηδενικά.

Το 1999 έλαβε χρηματοδότηση 25 εκατ. δολάρια και πολύ γρήγορα η εταιρία ακολούθησε ανοδική πορεία, κυρίως όταν έγινε η επίσημη μηχανή αναζήτησης από τη Yahoo. Στα μέσα του 1999 επεξεργαζόταν 500.000 αναζητήσεις ημερησίως και το 2004 έφτασε τις 200 εκατ. αναζητήσεις ημερησίως.

Οι 10 «εντολές» της Google

Σύμφωνα με τους Πέϊτζ και Μπριν, κατά την ίδρυση της Google διατύπωσαν κάποιες 10 εντολές τις οποίες προσπαθούν να τηρούν:

1. Αφοσίωση στον χρήστη.
2. Είναι καλύτερο να κάνεις ένα πράγμα πραγματικά πολύ καλά.
3. Το γρήγορο είναι καλύτερο από το αργό.
4. Η δημοκρατία στο διαδίκτυο λειτουργεί.
5. Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στο γραφείο σας, για να πάρετε μια απάντηση.
6. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χωρίς να κάνετε κακό.
7. Πάντα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες εκεί έξω.
8. Η ανάγκη για πληροφορίες ξεπερνάει όλα τα σύνορα.
9. Μπορείτε να είστε σοβαροί και χωρίς κοστούμι.
10. Το τέλειο από μόνο του δεν είναι αρκετά καλό.

Rating: 2.1/5. From 4 votes.
Please wait...