Εντυπωσιακά μεγάλο κτήριο ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο

Perierga.gr - Εντυπωσιακά μεγάλο κτήριο ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα εντυπωσιακό αρχαίο κτήριο στην αιγυπτιακή πόλη Μιτ Ράχινα, 20χλμ. νότια του Καΐρου.

Το ένα κομμάτι του κτηρίου διαθέτει ένα μεγάλο ρωμαϊκό λουτρό και έναν θάλαμο που χρησιμοποιείτο πιθανώς για θρησκευτικές τελετουργίες. Η περιοχή στην οποία εντοπίστηκε το αρχαίο κτήριο ήταν κάποτε μέρος της αρχαίας αιγυπτιακής πρωτεύουσας, της Μέμφιδας, και τα δύο κομμάτια του κτηρίου αποτελούσαν πιθανώς μέρος ενός οικιστικού συγκροτήματος εντός της μητρόπολης

Η πόλη Μέμφις, ιδρύθηκε γύρω στο 3100 π.Χ. και αποτέλεσε την πατρίδα του Μένες, του βασιλιά που ένωσε την Άνω και την Κάτω Αίγυπτο.

Perierga.gr - Εντυπωσιακά μεγάλο κτήριο ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο

Το κτήριο είναι χτισμένο από τούβλα που υποστηρίζονταν από τεράστιους όγκους ασβεστόλιθου. Η περιοχή καλύπτει μια έκταση που εκτείνεται από 15 έως 17 μέτρα και ανακαλύφθηκε μόλις 400 μέτρα βόρεια του Μουσείου Μίτι Ράχνα.

Το ένα δωμάτιο του αρχαίου κτηρίου ήταν πιθανό να χρησιμοποιείται από υπηρέτες, και ανακαλύφθηκε στη βορειοανατολική γωνία του κτιρίου. Το συγκεκριμένο δωμάτιο διέθετε και φούρνο ψησίματος παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στα σύγχρονα αιγυπτιακά χωριά.

Perierga.gr - Εντυπωσιακά μεγάλο κτήριο ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο

Στο άλλο μέρος του κτηρίου υπήρχε ένα ρωμαϊκό λουτρό και ένα μικρό δωμάτιο που οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι χρησιμοποιείτο για θρησκευτικές τελετές.

Η Αίγυπτος ελπίζει ότι τέτοιες ανακαλύψεις θα προωθήσουν τον τουρισμό της.

 

Rating: 4.7/5. From 10 votes.
Please wait...