Σπάνιο βίντεο με τον μοναδικό επιζώντα μιας φυλής του Αμαζονίου

Perierga.gr - Σπάνιο βίντεο με πρωταγωνιστή το μοναδικό επιζώντα μιας φυλής του Αμαζονίου

Ένα εντυπωσιακό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα με πρωταγωνιστή τον τελευταίο γνωστό επιζώντα μιας φυλής Αμαζονίου.

Γνωστός ως «ο άνθρωπος της τρύπας», ο άντρας μισόγυμνος προσπαθεί να κόψει ένα δέντρο σε ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί από κυβερνητικούς αξιωματούχους στη βραζιλιάνικη πολιτεία Rondonia.

Οι ειδικοί τον ανακάλυψαν για πρώτη φορά στη ζούγκλα το 1996 και το πρόσωπό του κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1998. Εικάζεται ότι έζησε μόνος του για 22 χρόνια. Σήμερα, πρέπει να είναι στην ηλικία των 50 κι όπως φαίνεται και στο βίντεο, το οποίο για πρώτη φορά τον καταγράφει από τόσο κοντά και με τόσες λεπτομέρειες, φαίνεται να είναι απόλυτα υγιής.

Το κυνήγι γουρουνιών, πτηνών και πιθήκων με τόξο και βέλος και το στήσιμο διάφορων παγίδων φαίνεται να είναι οι καθημερινές του δραστηριότητες.

Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι δολοφόνησαν και έδιωξαν τους αυτόχθονες πληθυσμούς από την περιοχή τη δεκαετία του 1970 και του 1980 και ο συγκεκριμένος άνθρωπος πιστεύεται ότι είναι ο μοναδικός επιζών μιας ομάδας έξι ατόμων που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης αγροτών το 1995.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των επιστημόνων, στον Αμαζόνιο πρέπει να υπάρχουν 113 αμόλυντες φυλές, 27 από τις οποίες έχουν επιβεβαιωθεί μέσω της καταγραφής τους.

Rating: 3.8/5. From 13 votes.
Please wait...