Μια όρκα μιμείται την ανθρώπινη φωνή με μεγάλη επιτυχία!

Perierga.gr - Μια όρκα μιμείται την ανθρώπινη φωνή με μεγάλη επιτυχία!

Ένας παπαγάλος που μιμείται την ανθρώπινη φωνή δεν αποτελεί είδηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Τι γίνεται όμως όταν μιμείται την ανθρώπινη φωνή μια φάλαινα;

Η ηχογράφηση, που θα ακούσετε παρακάτω, αποτελεί μέρος μιας πρόσφατα δημοσιευμένης έρευνας που διεξάγεται από επιστήμονες του Καθολικού Πανεπιστημίου της Χιλής, σχετικά με τις ικανότητες φωνητικής μίμησης και γλωσσικής ανάπτυξης της όρκας.

«Θέλαμε να μελετήσουμε τη φωνητική μίμηση γιατί αποτελεί μια σφραγίδα της ανθρώπινης ομιλούμενης γλώσσας, η οποία είναι με τη σειρά της είναι σημαντική για την ανθρώπινη πολιτιστική εξέλιξη. Μας ενδιαφέρει η μελέτη της πιθανότητας να έχουν κι άλλα είδη αντίστοιχες πολιτιστικές πρακτικές, όπως και οι άνθρωποι», δηλώνει ένας εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Οι όρκες έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο εγκέφαλο από όλα τα θηλαστικά της θάλασσας και έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν προηγμένες δεξιότητες επικοινωνίας και πολύπλοκους κοινωνικούς δεσμούς.

Οι όρκες έχουν καταγραφεί να μαθαίνουν και να μιμούνται τους ήχους των δελφινιών. Οι ερευνητές ήταν περίεργοι να διαπιστώσουν αν αυτές οι δεξιότητες ισχύουν στην περίπτωση της ανθρώπινης ομιλίας και των περιβαλλοντικών ήχων.

Για το σκοπό αυτό, η ομάδα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Χιλής, «ακολούθησε» μια 14χρονη όρκα, της μίλησε και εκείνη τους μιμήθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ακούστε το πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Rating: 3.8/5. From 12 votes.
Please wait...