Η δραματική πορεία ενός λεωφορείου που απέχει εκατοστά από το γκρεμό

Perierga.gr - Η δραματική πορεία ενός λεωφορείου που απέχει εκατοστά από το γκρεμό

Ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων καταγράφει τις δραματικές στιγμές της διαδρομής που διανύει ένα λεωφορείο στα Ιμαλάια διασχίζοντας μια πολύ στενή λωρίδα δρόμου, η οποία όχι μόνο δεν έχει προστατευτικές μπάρες αλλά βρίσκεται δίπλα σε μια απότομη κοιλάδα.

Η διαδρομή αυτή ξεκινά από το χωριό Khab στην Ινδία και φτάνει μέχρι την κοινότητα Nako, καλύπτοντας μια απόσταση 35 χιλιομέτρων. Η τρελή πορεία του λεωφορείου δείχνει πως το όχημα βρίσκεται σε απόσταση μόλις δύο μέτρων από την πλαγιά της χαράδρας.

Perierga.gr - Η δραματική πορεία ενός λεωφορείου που απέχει εκατοστά από το γκρεμό

Περιτριγυρισμένο από χιονισμένα βουνά, γκρίζους απότομους βράχους και ασταθές οδόστρωμα, η πιθανότητα να «βουτήξει» το λεωφορείο στον ποταμό Sutlej στον πυθμένα της κοιλάδας, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, οι πεζοί κάνουν τη δουλειά του οδηγού του λεωφορείου λίγο πιο δύσκολη καθώς ο οδηγός πρέπει με πολλή προσοχή να μην χτυπήσει κάποιο πεζό και να μην καταλήξει στην κοιλάδα.

Η συγκεκριμένη διαδρομή ονομάζεται «Spiti Valley Road» και είναι μια από τις πιο επικίνδυνες του πλανήτη, καθώς μια λανθασμένη κίνηση της πορείας του λεωφορείου θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες. Όσοι καθημερινά αναγκάζονται να κάνουν τη διαδρομή δηλώνουν πως στο βουνό, μέσα από το οποίο διέρχεται ο δρόμος, οι κατολισθήσεις είναι σύνηθες φαινόμενο.

Οι δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες του συγκεκριμένου δρομολογίου του λεωφορείου, ωθούν τους ντόπιους να αναζητούν εναλλακτικές διαδρομές για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Rating: 3.4/5. From 14 votes.
Please wait...