Τα χιόνια λιώνουν και στις Άλπεις!

Χιόνι υπό εξαφάνιση ακόμα και στις Άλπεις, γεγονός που δηλώνει την επίδραση της κλιματικής αλλαγής ακόμα και σε σημεία του πλανήτη που οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες. Έτσι από το 1960 ως και σήμερα, η περίοδος των χιονοπτώσεων μειώθηκε κατά 38 ολόκληρες μέρες. Η Ευρώπη άλλωστε βίωσε την πιο θερμή σεζόν της το 2015 -2016, ενώ η κάλυψη χιονιού στις γαλλικές Άλπεις είναι μόλις στο 20% της κανονικής χιονόπτωσης.

perierga.gr - Τα χιόνια λιώνουν και στις Άλπεις!

Ο τελευταίος Δεκέμβριος ήταν ο πιο ξηρός όλων των εποχών και το χιόνι έλιωσε πολύ γρήγορα. Μάλιστα, η γραμμή του χιονιού στα ορεινά, στο υψόμετρο δηλαδή που από εκεί και πάνω παραμένει το χιόνι και παγώνει αρχίζει να ανεβαίνει απειλητικά. Πλέον ο πάγος μένει σε υψόμετρο πάνω από τα 1.750 μέτρα, ενώ μέχρι το τέλος του αιώνα χιόνι θα υπάρχει μόνο κοντά στην κορυφή.

perierga.gr - Τα χιόνια λιώνουν και στις Άλπεις!

Όλα αυτά φυσικά εκτός από την οικολογική και φυσική καταστροφή, επηρεάζουν και την οικονομία. Η βιομηχανία του σκι παράγει 70 εκατομμύρια τον χρόνο, ενώ το 44% όλων των σκιέρ ταξιδεύουν κάθε χρόνο για τις Άλπεις. Έτσι, γίνεται όλο και πιο άμεση η ανάγκη για μηχανές παρασκευής χιονιού. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν πως οι μηχανές μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όμως δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ το πραγματικό χιόνι.

Rating: 4.7/5. From 3 votes.
Please wait...