Ρεκόρ Γκίνες για την Ουρουγουάη με μπάρμπεκιου 16 τόνων!

Η Ουρουγουάη είναι πλέον η κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο μπάρμπεκιου στον κόσμο. Για τη διοργάνωση στη μικρή πόλη Minas, με πληθυσμό 40.000 κατοίκων, χρειάστηκαν 60 τόνοι ξυλείας και η τέχνη σχεδόν 200 ψηστών οι οποίοι χρειάστηκαν περίπου 14 ώρες για να ψήσουν 16,5 τόνους ωμού κρέατος.

Ο σκοπός ήταν να καταρριφθεί το προηγούμενο ρεκόρ της Αργεντινής, η οποία είχε πάρει τα πρωτεία από την Ουρουγουάη το 2011. Υπάρχει μια άτυπη κόντρα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών για το ποιος παράγει το καλύτερο βοδινό.

Η Ουρουγουάη έχει τριπλάσιο αριθμό βοοειδών σε σχέση με τους κατοίκους της και είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς στον κόσμο.

Για την καταγραφή του ρεκόρ το κρέας ζυγίστηκε δύο φορές, μία ωμό και μία ψημένο. Τελικά το ψημένο κρέας ζυγίστηκε στους 10,36 τόνους ξεπερνώντας το στόχο των 9,16 τόνων που αποτελούσε το προηγούμενο ρεκόρ.

Το κρέας πωλήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή στο κοινό συνοδεία ρώσικης σαλάτας. Οι διοργανωτές προετοίμασαν ρώσικη σαλάτα βάρους τεσσάρων τόνων και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της προσπάθειας θα μπορούσε να αποτελέσει και αυτό ρεκόρ Γκίνες αλλά δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για την κατάθεση της σχετικής πρότασης.

Rating: 1.9/5. From 4 votes.
Please wait...