Το μυστικό που έκρυβε πίνακας του Βαν Γκογκ απο το 1889

Μια πιο προσεκτική ματιά στον πίνακα «Ελαιόδεντρα» του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ αποκάλυψε κάτι πολύ απροσδόκητο στους ερευνητές.

128 χρόνια μετά τη δημιουργία του πίνακα, οι συντηρητές του έργου βρήκαν κάτω από μια παχιά στρώση μπογιάς μια ακρίδα!

Το έντομο εντοπίστηκε από την συντηρήτρια έργων τέχνης, Μέρι Σάφερ, του μουσείου Νέλσον-Άτκινς στο Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι των ΗΠΑ.

Όπως φαίνεται το άτυχο έντομο, εγκλωβίστηκε κατά λάθος κάτω από τις μπογιές του ζωγράφου, ο οποίος συνήθιζε να ζωγραφίζει στην εξοχή. Ο ίδιος ο Βαν Γκογκ μπορεί και να το γνώριζε αφού είχε παραδεχτεί σε γράμμα προς τον αδερφό του πως συχνά έβρισκε έντομα, σκόνη και άμμο στους πίνακές του…

perierga.gr - Ακρίδα βρέθηκε σε πίνακα του Van Gogh από το 1889

Αλλά σε αυτή την περίπτωση, θέλαμε να δούμε αν η ακρίδα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει τη συγκεκριμένη εποχή κατά την οποία ζωγραφίστηκε το έργο”. Η ομάδα συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη για να μάθει περισσότερα για την ακρίδα.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι λείπει ο θώρακας και η κοιλιά της και δεν υπήρχαν σημάδια κίνησης στο περιβάλλον χρώμα. Αυτό δείχνει ότι το έντομο ήταν νεκρό πριν προσγειωθεί στον καμβά. Οι Julián Zugazagoitia, Menefee D. και Mary Louise Blackwell δήλωσαν: “Ο βαν Γκογκ εργάστηκε σε εξωτερικό χώρο κάτι που σημαίνει ότι είχε θέματα με έντομα, σκόνη και αέρα”.

Rating: 3.6/5. From 12 votes.
Please wait...