Πάθηση μαρτύριο – Ακούει διαρκώς να παίζει ο εθνικός ύμνος στο κεφάλι του

Ένας 87χρονος Βρετανός συνταξιούχος παρουσιάζει μια παράξενη ακουστική ψευδαίσθηση, αφού ακούει διαρκώς τον εθνικό ύμνο της Αγγλίας να παίζει στο κεφάλι του. Ο Ron Goldspink από το Bilton, υποφέρει από μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται Σύνδρομο Μουσικόυ Αυτιού (Musical Ear Syndrome), που επηρεάζει κυρίως εκείνους που πάσχουν από απώλεια ακοής, προκαλώντας τους να αναπτύξουν μη ψυχιατρικές ακουστικές ψευδαισθήσεις.

Η αιτία και ο μηχανισμός του συνδρόμου είναι επί του παρόντος άγνωστες, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι συμβαίνει όταν υπάρχει έλλειψη ακουστικής διέγερσης. Η αισθητηριακή στέρηση κάνει τον εγκέφαλο να παράγει ήχο, γι ‘αυτό και είναι σχετικά συνηθισμένη πάθηση στους ανθρώπους που υποφέρουν από απώλεια ακοής. Παρόλο που εξακολουθεί να μην αναφέρεται, το MES πιστεύεται ότι επηρεάζει περίπου έναν στους 10.000 ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ron Goldspink λέει ότι ανέπτυξε την κατάσταση ξαφνικά πριν από μερικούς μήνες. Βιώνει την ψευδαίσθηση πάνω από 1.000 φορές την εβδομάδα, ενώ αναφέρει ότι όλο αυτό τον τρελαίνει. «Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να κάνω. Ο μόνος τρόπος για να ξεκουραστώ είναι να βάλω ένα ακουστικό στο ένα αυτί και να αφήσω την τηλεόραση να παίζει στο παρασκήνιο. Αυτό με ανακουφίζει κάπως», αναφέρει ο ίδιος.

Rating: 3.9/5. From 4 votes.
Please wait...