Ιχθυοκαλλιέργειες μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής

Στα προστατευόμενα παράκτια ύδατα της Θάλασσας Bohai, της Κίτρινης Θάλασσας, της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας και της Θάλασσας της Νότιας Κίνας υπάρχουν μεγάλες ιχθυοκαλλιέργειες όπου θαλάσσια καρκινοειδή όπως ψάρια, διάφορα μαλάκια και οστρακοειδή εκτρέφονται σε τεχνητές φάρμες πάνω στο νερό.

Αυτές δημιουργούνται με πλέγμα, δίχτυ και ξύλα και είναι κατασκευές που επιπλέουν σε λίμνες, ποτάμια και θάλασσες. Μάλιστα, δίπλα σε αυτές τις ιχθυοκαλλιέργειες οι ψαράδες έχτισαν ξύλινα σπίτια όπου ζουν ολόκληρες οικογένειες.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε τραβήχτηκαν στην επαρχία Fujian της νοτιοανατολικής Κίνας, όπου υπάρχουν πολυάριθμες πλωτές ιχθυοκαλλιέργειες με οστρακοειδή. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής ψαριών παγκοσμίως, που αντιπροσωπεύει το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής ψαριών και τα 2/3 της παγκόσμιας παραγωγής υδατοκαλλιέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα έχει μακρά ιστορία στην εκτροφή ψαριών, που πάει πίσω στον χρόνο για περισσότερα από 3.000 χρόνια, αλλά πραγματικά απογειώθηκε ως βιομηχανία στη δεκαετία του 1990.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή μειώθηκε εξαιτίας της υπεραλίευσης, της ρύπανσης και των φτωχών πρακτικών, καθώς η βιοποικιλότητα υποβαθμίζεται ανεπανόρθωτα. Κάθε χρόνο απαγορεύεται η αλιεία για τρεις μήνες, προκειμένου να δοθεί στα ιχθυαποθέματα η δυνατότητα αναπαραγωγής και ανάκτησης.




Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...