Ηχητικό γλυπτό ενεργοποιείται από τα κύματα!

Μια παράξενη μουσική ακούνε όσοι πλησιάζουν σε μια προβλήτα στο Σαν Φρανσίσκο. Ένα ηχητικό γλυπτό, ένα παράδοξο μουσικό όργανο αποτελεί μια εγκατάσταση τέχνης που αξιοποιεί τους ρυθμούς του νερού. Δημιουργοί του είναι οι καλλιτέχνες Peter Richards και George Gonzalez, ενώ το γλυπτό τους, που ενεργοποιείται με τα κύματα, βρίσκεται πάνω από τα απομεινάρια ενός κατεδαφισμένου νεκροταφείου.

perierga.gr - Ηχητικό γλυπτό ενεργοποιείται από τα κύματα!

Το Wave Organ, όπως ονομάζεται, δημιουργήθηκε το 1986, το οποίο πιάνει τον παλμό του νερού μέσω σωληνώσεων από σκυρόδεμα που βρίσκονται σε διάφορα ύψη, οι οποίοι μεταδίδουν τους ήχους των κυμάτων σε ανυψωμένα ανοίγματα δημιουργώντας μια όμορφη μουσική σύνθεση.

perierga.gr - Ηχητικό γλυπτό ενεργοποιείται από τα κύματα!

Το κυματοειδές όργανο ακούγεται καλύτερα κατά τη διάρκεια της μεγάλης παλίρροιας, αλλά μπορεί κάποιος να το απολαύσει και άλλες ώρες της ημέρας, αν και η μουσική δεν θα είναι τόσο δυνατή. Κατά βάση οι ήχοι που ακούγονται είναι λεπτοί, ενώ οι επισκέπτες πρέπει για να απολαύσουν το ακουστικό θέαμα να αφήσουν τα αυτιά τους να προσαρμοστούν στο περιβάλλον.

perierga.gr - Ηχητικό γλυπτό ενεργοποιείται από τα κύματα!

Rating: 4.8/5. From 4 votes.
Please wait...