Ο στρατός της Κίνας έχει 10.000 περιστέρια

Το 2011, τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν μια είδηση-έκπληξη. Η ανακοίνωση αφορούσε στους πιο πρόσφατους νεοσύλλεκτους του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA). 10.000 από αυτούς είχαν μόλις στρατολογηθεί στο τμήμα Chengdu και ήταν επιφορτισμένοι να εκτελούν «ειδικές στρατιωτικές αποστολές» κατά μήκος των εθνικών συνόρων. Και όλοι τους ήταν… περιστέρια! Μάλιστα, καλά διαβάσατε…

perierga.gr - Ο στρατός της Κίνας έχει 10.000 περιστέρια

Το PLA της Κίνας έχει μια ομάδα 10.000 πτηνών, του οποίου η μόνη διακριτή ικανότητα, όπως μπορεί να φανταστεί ο καθένας, είναι το κουτσούλισμα αγαλμάτων διασήμων στις πλατείες. Κι όμως καμία σχέση ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο έτσι. Γιατί μπορεί κατά βάση αυτό να κάνουν τα περιστέρια, ωστόσο οι στρατιωτικοί βλέπουν μακριά… Το Πεκίνο είναι υπερβολικό έως… παρανοϊκό όσον αφορά μια πυρηνική ή άλλη επίθεση που θα χτυπήσει τα συστήματα επικοινωνιών του.

perierga.gr - Ο στρατός της Κίνας έχει 10.000 περιστέρια

Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, τα περιστέρια θα είναι επιφορτισμένα με την παράδοση μηνυμάτων με μεγάλη ταχύτητα μεταξύ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της χώρας, ειδικά στα απομακρυσμένα τμήματα των συνόρων, όπου η επικοινωνία είναι αρκετά δύσκολη. Και υπάρχει προηγούμενο: Όταν η Ιαπωνία εισέβαλε στη χώρα κατά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, τα αγγελιαφόρα περιστέρια ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της αμυντικής προσπάθειας της Κίνας.

perierga.gr - Ο στρατός της Κίνας έχει 10.000 περιστέρια

Rating: 4.7/5. From 5 votes.
Please wait...