Μισό εκατομμύρια δολάρια για το αυθεντικό πόστερ της Καζαμπλάνκα!

Παρόλο που το πόστερ με την εμβληματική στιγμή του αποχωρισμού του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και της Ίνγκριντ Μπέργκμαν στολίζει δωμάτια σινεφίλ και εισόδους κινηματογράφων σε όλο τον κόσμο, μόνο ένα αυθεντικό σώζεται μέχρι σήμερα. Η δημοπρασία του από τον Οίκο Heritage Auctions και το ενδιαφέρον που δημιουργήθηκε φανερώνει ότι οι συλλέκτες και λάτρεις του παλιού Χόλιγουντ δίνουν αστρονομικά ποσά για να αποκτήσουν ένα τεκμήριο του είδους.

perierga.gr - Μισό εκατομμύρια δολάρια για το αυθεντικό πόστερ της Καζαμπλάνκα!

Η δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε προσέλκυσε πολλούς συλλέκτες βίντατζ πόστερ ταινιών, το συγκεκριμένο πόστερ συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και δημοπρατήθηκε έναντι 478.000 δολαρίων. Το πόστερ δημιουργήθηκε το 1946 και είναι ιταλικό, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ήταν ένας συλλέκτης στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον Οίκο δημοπρασιών ο αγοραστής θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

perierga.gr - Μισό εκατομμύρια δολάρια για το αυθεντικό πόστερ της Καζαμπλάνκα!

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού που ζει στην Καζαμπλάνκα, ο οποίος έχει να επιλέξει μεταξύ της γυναίκας που αγαπάει και της βοήθειας που μπορεί να δώσει σε έναν Τσεχοσλοβάκο αντιστασιακό, σύζυγο της αγαπημένης του, ο οποίος θέλει να διαφύγει από τη γαλλοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Γ’ Ράιχ.
Έλαβε οκτώ υποψηφιότητες και κέρδισε τρία Όσκαρ, ανάμεσα τους Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Ακόμα και σήμερα κατατάσσεται στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Rating: 2.0/5. From 3 votes.
Please wait...