27 χρόνια σκάβει… λίμνη για το χωριό του!

Το Saja Pahad, ένα μικρό χωριό στο Chhattisgarh της Ινδίας, αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια σοβαρές ελλείψεις νερού. Με μόνο δύο πηγάδια διαθέσιμα, οι ντόπιοι δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν αρκετό νερό για να ταΐσουν τα βοοειδή τους, πόσω μάλλον για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους. Οι χωρικοί δεν ήξεραν τι να κάνουν και η κυβέρνηση αγνόησε εντελώς την κατάσταση, αλλά ένας «τρελός» νεαρός πήρε τα πράγματα στα χέρια του.

perierga.gr - 27 χρόνια σκάβει... λίμνη για το χωριό του!

Ο Shyam Lal ήταν μόλις 15 ετών όταν αποφάσισε να λύσει μόνος του το πρόβλημα του νερού στο χωριό του. Εντόπισε ένα σημείο σε ένα κοντινό δάσος και αποφάσισε εκεί να ανοίξει μια μεγάλη τρύπα για να συλλέξει βρόχινο νερό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ολόκληρο το χωριό. Ο Lal μοιράστηκε την ιδέα του με τους υπόλοιπους χωρικούς που… γέλασαν. Αντί να απογοητευτεί πήρε ένα φτυάρι και άρχισε να σκάβει μόνος του. Και το έκανε αυτό για τα επόμενα 27 χρόνια.

perierga.gr - 27 χρόνια σκάβει... λίμνη για το χωριό του!

Τώρα, 42 ετών πλέον, ο Shyam Lal θεωρείται ήρωας και σωτήρας της κοινότητας. Αυτή η μικρή τρύπα που άρχισε να σκάβει πριν από περίπου τρεις δεκαετίες είναι πλέον μια μικρή λίμνη, γεμάτη με πολύτιμο νερό που εξυπηρετεί ολόκληρο το χωριό.

Rating: 4.6/5. From 9 votes.
Please wait...