Μαλδίβες, η πρωτεύουσα των…διαζυγίων!

Αν και εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των νιόπαντρων ζευγαριών που το επιλέγουν για μήνα του μέλιτος, οι Μαλδίβες φημίζονται για τον μεγάλο αριθμό διαζυγίων – για την ακρίβεια κατέχουν και το σχετικό Ρεκόρ Γκίνες στα περισσότερα διαζύγια. Συγκεκριμένα κάθε χρόνο υπολογίζεται πως παίρνουν διαζύγιο 10,97 στους 1.000 κατοίκους (ενδεικτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό είναι 2 στους 1.000 κατοίκους).

perierga.gr - Μαλδίβες, η πρωτεύουσα των...διαζυγίων!

Σχετική έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι στις Μαλδίβες οι γυναίκες κοντά στην ηλικία των 30 ετών έχουν πάρει περίπου τρία διαζύγια. Γιατί όμως είναι το ποσοστό των διαζυγίων τόσο υψηλό στον παράδεισο των νεονύμφων όλου του κόσμου; Οι μελέτες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν γιατί στις Μαλδίβες ο δείκτης διαζυγίων είναι 10.97% ετησίως για κάθε 1.000 κατοίκους.

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι σε μια μουσουλμανική κοινωνία, όπως είναι οι Μαλδίβες, επειδή οι σεξουαλικές σχέσεις πριν τον γάμο είναι ταμπού, οι γυναίκες παντρεύονται σε νεαρή ηλικία με αποτέλεσμα να μετανιώνουν στη συνέχεια. Όμως, η έλλειψη κρατικής φροντίδας για τα παιδιά απωθεί την σκέψη να γίνουν μητέρες ενώ ο αυξανόμενος αριθμός των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι ένας ακόμα παράγοντας αιτίας διαζυγίου.

Μετά τις Μαλδίβες, στην δεύτερη θέση στα διαζύγια έρχεται η Ρωσία με ποσοστό 4.5% ετησίως για κάθε 1.000 κατοίκους και στην τρίτη θέση η Αρούμπα στην Καραϊβική με ποσοστό 4.4% ετησίως. Οι χώρες με τα λιγότερα διαζύγια στον κόσμο είναι εκείνες όπου η πλειοψηφία των πολιτών είναι καθολικοί, όπως η Κολομβία, η Ιρλανδία και η Χιλή. Στις μουσουλμανικές χώρες με τα λιγότερα διαζύγια είναι η Λιβύη, το Μπαχρέιν και το Ουζμπεκιστάν.

Rating: 4.8/5. From 8 votes.
Please wait...