Τελευταίοι στη χρήση τρένου οι Έλληνες!

Οι Αυστριακοί βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιούν περισσότερο τα τρένα για τις μετακινήσεις τους, «διανύοντας» 1.427 χιλιόμετρα κατά κεφαλή ετησίως, όπως διαπιστώνει σχετική έρευνα, της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για τους σιδηροδρόμους, Σινενκοντρόλ, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες της ΕΕ είναι 937 χιλιόμετρα.

perierga.gr - Τελευταίοι στη χρήση τρένου οι Έλληνες!

Στον κατάλογο, την Αυστρία ακολουθούν η Γαλλία με 1.387 χιλιόμετρα ανά πολίτη ετησίως και η Σουηδία με 1.293, ενώ η Γερμανία με 1.121 χιλιόμετρα κατά κεφαλή ετησίως, βρίσκεται στην έκτη θέση του καταλόγου. Λιγότερη σημασία για τις μετακινήσεις των πολιτών της, φαίνεται, σύμφωνα με την έρευνα, να έχει το τρένο στην Ελλάδα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση του καταλόγου και όπου ο αριθμός των διανυόμενων χιλιομέτρων κατά κεφαλή ετησίως είναι 78, ενώ τελευταίο στον κατάλογο είναι το Κόσοβο με τους πολίτες του να χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο για τις μετακινήσεις τους το τρένο για μόλις οκτώ χιλιόμετρα μέσα σε ένα χρόνο.

Στις χώρες της ΕΕ όπου διεξήχθη η έρευνα, το σιδηροδρομικό δίκτυο χρησιμοποιείται κατά 80% για τις μετακινήσεις προσώπων και κατά 20% για τις μεταφορές, οι οποίες στο αυστριακό σιδηροδρομικό δίκτυο αντιπροσωπεύουν, με ένα 31,1%, ένα μεγαλύτερο ποσοστό από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ενώ αντίστοιχα στο 68,9% βρίσκεται το ποσοστό των επιβατικών σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.

Στην Αυστρία το συντριπτικό μερίδιο της αγοράς στους επιβατηγούς σιδηροδρόμους, σε ποσοστό 88,1%, κατέχουν, μετά την απελευθέρωση της αγοράς των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, οι δημόσιοι Αυστριακοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι, μόλις το 0,5% κατέχουν ξένες κρατικές σιδηροδρομικές εταιρείες, ενώ το 11,4% βρίσκεται σε άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως σε ειδικής μορφής τοπικά σιδηροδρομικά δίκτυα.

Οι Αυστριακοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι απασχολούν σήμερα 40.000 μόνιμους υπαλλήλους, με τις ανάγκες τους σε προσωπικό να ανέρχονται μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια σε επιπλέον 10.000 συνεργάτες, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο γενικός διευθυντής τους, Αντρέας Ματέ. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής τους, οι Αυστριακοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι, σε συνεργασία με τα πολυτεχνεία της Βιέννης και του Γκρατς, διαθέτουν το μεγαλύτερο δυαδικό σύστημα εκπαίδευσης μαθητευόμενων στη χώρα, στο οποίο συμμετέχουν ταυτόχρονα, με ίσα κριτήρια, πρόσωπα με μεταναστευτική προέλευση.

Σε συνεργασία με τα αυστριακά χαλυβουργεία της VOEST στο Λιντς, οι Αυστριακοί Σιδηρόδρομοι είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας σιδηροτροχιών στον κόσμο, ενώ κατέχουν την δεύτερη θέση στην Ευρώπη στις εμπορικές μεταφορές σε τόνους ανά χιλιόμετρο, έχοντας επεκτείνει τις δραστηριότητές τους τόσο στις εμπορικές όσο και στις επιβατικές συγκοινωνίες, σε συνολικά 18 χώρες της.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...