Μπύρες από λουλούδια!

Μπύρες ελαφριές και αρωματικές που συνοδεύουν άριστα ένα γεύμα και αφήνουν στον ουρανίσκο μια δροσερή γεύση. Η μπύρα παρασκευάζεται από νερό, βύνη και μαγιά με την προσθήκη λυκίσκου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πικρή γεύση. Ζυθοποιίες σε ολόκληρο τον κόσμο όμως πειραματίζονται με την προσθήκη άλλαν υλικών για να δώσουν πρωτότυπη γεύση στη μπύρα τους. Ένα νέο τρεντ είναι η προσθήκη λουλουδιών που προσφέρουν τη δική τους γεύση και άρωμα στη μπύρα. Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

1. Η μπύρα Lilac της σουηδικής ζυθοποιίας Brekeriet παρασκευάζεται με την προσθήκη άνθεων πασχαλιάς, έχει ξινή ευχάριστη γεύση.
perierga.gr- Μπύρες από λουλούδια!

2. Η ζυθοποιία Dieu du Ciel παρασκευάζει την μπύρα Rosée d’Hibiscus από άνθη ιβίσκου, η οποία έχει γεμάτη γεύση, ροζ χρώμα και έντονη οξύτητα.
perierga.gr- Μπύρες από λουλούδια!

3. Η τεξανή ζυθoποιία Jester King Brewery εκμεταλλεύτηκε τη φύση της περιοχής του Όστιν και συγκεκριμένα το άγριο βάλσαμο και τα φρύγανα και δημιούργησε την απολαυστική μπύρα Vulgar Affection.
perierga.gr- Μπύρες από λουλούδια!

4. Η μπύρα Aura της ζυθοποιίας OEC Brewing παρασκευάζεται με την προσθήκη φρέσκων λουλουδιών και μελιού και στη συνέχει αναμιγνύεται με παλιότερη μπύρα που έχει ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια  και έχει μια γλυκόξινη γεύση με μια ελαφρώς πικρή επίγευση.
lilac6

5. Η ζυθοποιία OWA αποτελεί «γέφυρα» μεταξύ δύο παραδόσεων, της βελγικής και της ιαπωνικής μπύρας και αυτό αντανακλάται και στην μπύρα Sakura Lambic, η οποία έχει άρωμα ανθέων κερασιάς από το παραδοσιακό δέντρο sakura της Ιαπωνίας.
perierga.gr- Μπύρες από λουλούδια!

Rating: 4.9/5. From 5 votes.
Please wait...