Αντιδράσεις οργής για τη μάχη του Φελπς με… υποτιθέμενο καρχαρία!

Τελικά ο Μάικλ Φελπς, ο Αμερικανός πρωταθλητής και ολυμπιονίκης της κολύμβησης, κάτοχος παγκοσμίων επιδόσεων με 28 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκ των οποίων τα 23 χρυσά, πραγματοποίησε την πολυαναμενόμενη αναμέτρηση με έναν λευκό καρχαρία. Το αποτέλεσμα όμως ήταν το κοινό να εξοργιστεί αφού ο χρυσός ολυμπιονίκης δεν αντιμετώπισε έναν πραγματικό καρχαρία αλλά μια προσομοίωση του. Ο πολυαναμενόμενος αγώνας προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής από το Discovery Channel και όπως είχε διαφημιστεί ήταν κάτι που δεν το έχει ξανακάνει άνθρωπος. Ο αγώνας έγινε και ο Φελπς έχασε από τον γρήγορο θηρευτή του πλανήτη. Η διαφορά στους χρόνους ήταν η εξής: Ο καρχαρίας τερμάτισε σε 36,1 δευτερόλεπτα και ο Φέλπς σε 38,1.

perierga.gr - Ο Φέλπς έκανε κόντρα με λευκό καρχαρία και έχασε!

Ο εικονικός καρχαρίας, φτιαγμένος σε υπολογιστή, ήταν αυτός που κέρδισε τον Φελπς. Επιστήμονες συγκέντρωσαν στοιχεία για την ταχύτητα που αναπτύσσει ένας λευκός καρχαρίας και τα ενσωμάτωσαν στον υπολογιστή προκειμένου να πετύχουν ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Ο Φελπς φορούσε ένα ειδικό ολόσωμο μαγιό, που του επέτρεπε να γλιστρά στο νερό πιο εύκολα, και ένα μονοπέδιλο που έμοιαζε με το πτερύγιο του καρχαρία.

«Πηγαίνει σαν σφαίρα» είπε ο Φελπς και πρόσθεσε: «Αν και δεν μου αρέσει να παίρνω αργυρά μετάλλια δέχομαι το συγκεκριμένο».

Βέβαια, οι αντιδράσεις του κόσμου και των φανατικών οπαδών του ήταν πολλές, ειδικά στα social media, καθώς κανείς δεν γνώριζε ότι ο κολυμβητής θα αναμετριόταν με «ψεύτικο» καρχαρία και η απογοήτευση ήταν μεγάλη. «Η αναμέτρηση του Φελπς με τον καρχαρίαδεν ήταν τίποτε άλλο παρά ο Φελπς να κολυμπάει μόνος του και να συγκρίνουμε το χρόνο του με αυτόν που θα έκανε ένας καρχαρίας» σχολιάζει κάποιος, πετυχημένα, στο twitter.

Rating: 0.7/5. From 3 votes.
Please wait...