Αποσύνθεση τροφίμων σε ένα βίντεο!

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από τη μούχλα και τα βακτήρια που αναπτύσσονται στα φρούτα και τα λαχανικά όταν παραμείνουν αρκετό χρόνο χωρίς να τα καταναλώσουμε. Τα σαπρόφυτα, τα μικρόβια που είναι οι κύριοι αποσυνθέτες όλων των νεκρών οργανικών ουσιών, είναι αερομεταφερόμενα ή μπορούν να μεταφερθούν στα τρόφιμα μέσω της επαφής.

perierga.gr - Αποσύνθεση των τροφίμων σε ένα βίντεο!

Ορισμένα τρόφιμα έχουν σκληρή φλούδα, που αποτελεί φυσικό φραγμό για τα βακτήρια και τους μύκητες και δεν χαλάνε για αρκετές ημέρες, ακόμα κι αν βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά αν η φλούδα είναι χτυπημένη, τα μικρόβια μπαίνουν στο εσωτερικό τους και η αποσύνθεση είναι θέμα χρόνου. Στο βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια φαίνεται ακριβώς αυτή η διαδικασία, όπου τα φρέσκα φρούτα χαλάνε και σαπίζουν μπροστά στο φακό του φωτογράφου.

Rating: 4.0/5. From 1 vote.
Please wait...