Σπάνιο «χαμογελαστό» δελφίνι “πιάστηκε” στην κάμερα!

Η Emma Schmidt κατάφερε να απαθανατίσει ένα πολύ σπάνιο δελφίνι γνωστό με την ονομασία snubfin στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα εκείνη το φωτογράφισε στα νερά του Hinchinbrook Island National Park, στο Κουίνσλαντ, να ποζάρει… χαμογελαστό στη φωτογραφική της μηχανή.

perierga.gr - Σπάνιο "χαμογελαστό" δελφίνι “πιάστηκε” στην κάμερα!

«Παρατήρησα μια ομάδα περίπου 10 δελφινιών του Ινδο-Ειρηνικού και μεταξύ αυτών ήταν και το συγκεκριμένο», δήλωσε στα Μέσα, σημειώνοντας ότι το εν λόγω είδος το έχει δει μόλις δύο φορές στα 12 χρόνια της δουλειάς της στην περιοχή. «Έπαιζε με το νερό και στη φωτογραφία μοιάζει να χαμογελάει», συμπλήρωσε. Το snubfin μοιάζει με τα δελφίνια Irrawaddy και μέχρι το 2005 δεν περιγράφηκαν ως ξεχωριστά είδη.

Εκτός από τα μικρά ραχιαία πτερύγια, στα οποία οφείλουν το όνομά τους, έχουν επίσης στρογγυλά κεφάλια και χαμογελαστά πρόσωπα. Ενώ τα περισσότερα είδη δελφινιών είναι γνωστά για την κοινωνικότητά τους, το δελφίνι snubfin είναι αρκετά ντροπαλό και σπάνια συλλαμβάνεται στο φακό. Ζουν στα νερά της Αυστραλίας και ο πληθυσμός τους απειλείται με εξαφάνιση λόγω της μείωσης των οικοσυστημάτων τους. «Δεν γνωρίζουμε πόσα ακριβώς από αυτά υπάρχουν, οπότε δεν γνωρίζουμε πραγματικά εάν κινδυνεύουν ή όχι», δήλωσε ο διευθυντής σπάνιων ειδών της WWF Αυστραλίας Darren Grover.

Rating: 5.0/5. From 6 votes.
Please wait...