Ελεύθερη πτώση από… drone!

Θα μπορούσατε να κάνετε ελεύθερη πτώση από drone; Το απίστευτο βίντεο δείχνει έναν άντρα να πέφτει από 330 μέτρα ύψος, αφήνοντας τα χέρια του από ένα drone. Το ισχυρό drone (με 28 έλικες) ανύψωσε έναν skydiver από μια πλατφόρμα μήκους 120 μ. και τον οδήγησε 330μ. στον αέρα. Ο Ingus Augstkalns έπεσε στο κενό, άνοιξε το αλεξίπτωτό του με ασφάλεια και προσγειώθηκε στο έδαφος. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Λετονία και μάλιστα είναι η πρώτη ανθρώπινη πτήση στον κόσμο με drone και άλμα σε υψηλό υψόμετρο.

Εperierga. gr - εύθερη πτώση από... drone!

Η Aerones, η εταιρεία που δημιούργησε το drone, αν και κατανοεί πως αυτό είναι ένα διασκεδαστικό θέαμα για τους τολμηρούς αθλητές των extreme σπορ, προβλέπει πως το μη επανδρωμένο εναέρια όχημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε αποστολές διάσωσης. «Στο εγγύς μέλλον, η τεχνολογία θα σώσει ανθρώπινες ζωές, θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των πυρκαγιών και θα πραγματοποιήσει κι άλλα πολλά απαιτητικά και σημαντικά έργα», δήλωσε ο Jānis Putrāms, επικεφαλής μηχανικός της Aerones και πιλότος αεροπλάνου.

«Με αυτό το έργο αποδεικνύουμε ότι είμαστε έτοιμοι για σοβαρά καθήκοντα στον τομέα της πολιτικής άμυνας και του αθλητισμού», συμπλήρωσε. Η προετοιμασία για το άλμα διήρκεσε έξι μήνες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ομάδα αύξησε το ωφέλιμο φορτίο έως και 200 κιλά, πραγματοποιώντας διάφορες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων που έφεραν τον Augstkalns πάνω από τον ποταμό Daugava.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...