Μαέστρος ετών 11, ο μικρότερος που διευθύνει συμφωνική ορχήστρα!

perierga.gr - Μαέστρος ετών 11, ο μικρότερος που διευθύνει συμφωνική ορχήστρα!

Σε ηλικία 7 ετών άκουσε για πρώτη φορά οπερέτα «Νυχτερίδα» του Γιόχαν Στράους. Ούτε στο πιο τρελό του όνειρο δεν μπορούσε να φανταστεί ο Μάθιου Σμιθ ότι τέσσερα χρόνια αργότερα θα γινόταν μαέστρος και μια συμφωνική ορχήστρα θα κατευθυνόταν από εκείνον στην εν λόγω οπερέτα του Στράους. Η οπερέτα θα παρουσιαστεί στις 2 Απριλίου στο Royal Concert Hall του Νότιγχαμ. Η ιστορία του 11χρόνου Mάθιου Σμιθ που ζει στο Κάρλτον του Νότιγχαμ έρχεται για να μας υπενθυμίσει ότι η αφοσίωση σε αυτό που αγαπάς κάνει δυνατό αυτό που στα μάτια μας μπορεί να φαινόταν αδύνατο. Το πάθος του για τη μουσική τον έκανε από πολύ νωρίς να διαπρέψει. Παίζει άριστα βιολί, κιθάρα, ντραμς, πιάνο και βιόλα. Παρακολουθεί μαθήματα σε εβδομαδιαία βάση και η αφοσίωσή του είναι ολοκληρωτική.

perierga.gr - Μαέστρος ετών 11, ο μικρότερος που διευθύνει συμφωνική ορχήστρα!

Ο διευθυντής της ορχήστρας του Νότιγχαμ και δάσκαλος μουσικής, Ντέρεκ Γουίλιαμς λέει: «Διέκρινα το μουσικό ταλέντο του Μάθιου πολύ νωρίς. Τον διδάσκω βιολί εδώ και πέντε χρόνια. Δεν υπάρχουν παιδιά που να έχουν την ικανότητα να διευθύνουν μια 75μελή ορχήστρα και είναι απίστευτο να το βλέπεις να συμβαίνει». Ο Μάθιου Σμιθ με καταγωγή από την Αγγλία, θα μείνει στην ιστορία ως ο μικρότερος σε ηλικία μαέστρος (σπάζοντας το ρεκόρ ενός 14χρονου μαέστρου από τη Βενεζουέλα). Θα είναι εκείνος που θα διευθύνει την συμφωνική ορχήστρα του Νότιγχαμ. «Κάνω πρόβα με την ορχήστρα εδώ και μερικές εβδομάδες και το αποτέλεσμα ακούγεται ωραίο. Υπάρχουν μερικά δύσκολα κομμάτια στα οποία η μουσική πηγαίνει πιο γρήγορα και χρειάζεται να κουνώ τους ώμους μου περισσότερο. Είμαι ενθουσιασμένος που θα δοκιμάσω τις ικανότητές μου» δηλώνει ο ίδιος.

Ο μουσικός διευθυντής του Royal Concert Hall, Nέιλ Μπένισον σημειώνει ότι μικροί σε ηλικία μαέστροι σαν τον Μάθιου είναι ελάχιστοι. «Οι επιτυχημένοι μαέστροι έχουν να διευθύνουν ταλαντούχους ανθρώπους με πολλά προσόντα. Χρειάζεται ωριμότητα που έρχεται μόνο από πολλά χρόνια εμπειρίας».

πηγή: bovary.gr

No votes yet.
Please wait...