Μόνο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για τα ταξί του Πεκίνου

perierga.gr - H Κίνα αντικαθιστά 67.000 συμβατικά ταξί με ηλεκτροκίνητα!

Η ρύπανση στο Πεκίνο είναι τόσο μεγάλη που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους. Ακόμη και στις μετακινήσεις υπάρχουν προβλήματα αφού το νέφος είναι τόσο ώστε να εμποδίζει την ορατότητα. Σε μια προσπάθεια να καθαρίσει η αιθαλομίχλη της πρωτεύουσας, η Κίνα ανακοίνωσε πρόσφατα ένα σχέδιο για την αντικατάσταση των 67.000 ταξί, που κινούνται με συμβατικά καύσιμα, με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Επιπλέον τα νέα ταξί θα πρέπει να είναι απαραιτήτως ηλεκτροκίνητα.

perierga.gr - H Κίνα αντικαθιστά 67.000 συμβατικά ταξί με ηλεκτροκίνητα!

Το κόστος για την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου ταξί είναι 20.000$ με τη συνολική επιβάρυνση για τις εταιρείες ταξί να φτάνει τα 1,4 δισ. δολάρια. Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα παρά τις αντιδράσεις των οδηγών ταξί που επιπλέον του κόστους έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως ισχυρίζονται, την έλλειψη επαρκούς αριθμού σημείων φόρτισης.

perierga.gr - H Κίνα αντικαθιστά 67.000 συμβατικά ταξί με ηλεκτροκίνητα!

Επίσης, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επεκτείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο κατά περίπου 30.000 χιλιόμετρα (!!!), μέχρι το 2020, με περισσότερο από το ένα τρίτο της επέκτασης να αφορά σε υπέρ-ταχείας κυκλοφορίας σιδηρόδρομο.  Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα κινεζικών εφημερίδων ο στόχος είναι το 2020 η χώρα να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο σύστημα μεταφορών που θα είναι ασφαλές, άνετο, αποδοτικό και “πράσινο”.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...