Η πιο σύντομη διεθνής πτήση διαρκεί μόλις 8 λεπτά!

Perierga.gr- Η πιο σύντομη πτήση διαρκεί μόλις 8 λεπτά

Η πτήση που συνδέει το St. Gallen της Ελβετίας με την πόλη Friedrichshafen στην Γερμανία, δύο πόλεις, που απέχουν 21 χλμ μεταξύ τους, διαρκεί μόλις 8 λεπτά! Πρόκειται, φυσικά, για το πιο σύντομο χρονικό διάστημα, που διανύει ένα αεροπλάνο από τη στιγμή, που θα απογειωθεί μέχρι να επαναπροσγειωθεί.

Προκαλεί εντύπωση, ωστόσο, το γεγονός ότι μια αεροπορική εταιρεία μπαίνει στη διαδικασία να δρομολογήσει μια πτήση, για την οποία οι επιβάτες θα πρέπει να σπαταλήσουν πολύ περισσότερο χρόνο στο check in παρά στον αέρα. Η αλήθεια είναι ότι για να διανύσει κανείς αυτά τα 21 χλμ πρέπει να κάνει μία μεγάλη παράκαμψη γύρω από τη λίμνη Constance με αποτέλεσμα η διαδρομή οδικώς να ξεπερνά τη μία ώρα ή περίπου τα 80 λεπτά αν επιλέξει κανείς να μεταβεί εκεί με φέρρυ μποτ.

Perierga.gr- Η πιο σύντομη πτήση διαρκεί μόλις 8 λεπτά

Η πτήση που γίνεται από την αυστριακή εταιρεία  People’s Viennaline, γίνεται με μικρά 50θέσια αεροπλάνα τύπου Embraer και το εισιτήριο κοστίζει 40 ευρώ.

Το προηγούμενο ρεκόρ μικρότερης διεθνούς πτήσης ήταν ένα δεκάλεπτο ταξίδι από τη Βιέννη στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, το οποίο πραγματοποιεί η -επίσης αυστριακή εταιρεία- FlyNiki, από το 2015.

Rating: 4.7/5. From 3 votes.
Please wait...