Πότε είναι η καλύτερη ώρα για ντους;

perierga.gr - Πότε είναι η καλύτερη ώρα για ντους;

Όταν πρόκειται για ντους, δύο στρατόπεδα υπάρχουν, εκείνοι που κάνουν το πρωί ή αυτοί που προτιμούν να κάνουν μπάνιο το βράδυ. Κι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αλλά αυτή η διττή κατάσταση προκαλεί διαφωνίες ανάμεσα στους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν ποια είναι η καλύτερη ώρα για ντους. Οι ερευνητές προσπάθησαν πρόσφατα να αποδείξουν επιστημονικά ποια είναι η καλύτερη ώρα. Το συμπέρασμά τους; Και οι δύο περιπτώσεις έχουν σημασία και εξαρτάται από το τι θέλει να πετύχει ο καθένας με το ντους.

perierga.gr - Πότε είναι η καλύτερη ώρα για ντους;

Εάν πρέπει να λυθεί ένα πρόβλημα, κάντε ντους το πρωί

Το ντους το πρωί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αρχίσετε τη μέρα σας, ειδικά αν είστε προβληματισμένοι για κάποιο θέμα και αναζητάτε λύση. Η ψυχολόγος του Χάρβαρντ Δρ Shelley Carson παρομοιάζει το πρωινό ντους με διαλογισμό ή με μια κατάσταση κατά την οποία το υποσυνείδητο είναι ξύπνιο και το μυαλό σε εγρήγορση.

Αν κόβεστε συχνά στο ξύρισμα, κάντε ντους το πρωί

Σύμφωνα με το National Center for Biotechnology Information, τα επίπεδα της πήξης του αίματος είναι στο υψηλότερο σημείο τους το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε την τάση να κόβεστε στο ξύρισμα, θα πρέπει να αφήσετε κατά μέρος τη συνήθεια για βραδινό μπανάκι.

Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, κάντε ντους το βράδυ

Όταν κάνετε ένα ζεστό ντους το βράδυ, η εσωτερική θερμοκρασία του σώματός σας θα αυξηθεί, ενώ μόλις βγείτε η εξωτερική θα μειωθεί. «Αυτή η εναλλαγή της θερμοκρασίας αποτελεί φυσικό επαγωγέα του ύπνου”, λέει ο Δρ Christopher Winter, συνεργάτης στην Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου. «Κι αυτό είναι ένας ωραίος τρόπος για να ξεγελάσουμε το σώμα μας και να έχουμε έναν ήρεμο και εύκολο ύπνο”…

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, κάντε ντους το βράδυ

Η παραγωγή λίπους είναι στο pick της γύρω στις 13:00, οπότε αν έχετε λιπαρό δέρμα ένα βραδινό ντους είναι ένας καλός τρόπος για να απομακρύνετε τα έλαια καθώς και κάθε βρομιά, μακιγιάζ, ρύπους ή γύρη που έχει μαζευτεί στο δέρμα σας όλη μέρα.

Rating: 2.3/5. From 5 votes.
Please wait...