Πώς ζευγαρώνουν οι κότες!!!

perierga.gr - Πώς ζευγαρώνουν οι κότες;

Ο τίτλος του άρθρου φέρνει θυμηδία, αλλά  αν σκεφτούμε λίγο θα διαπισώσουμε ότι στην πραγματικότητα οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε πώς ζευγαρώνουν οι κότες και τα πτηνά γενικότερα. Η διαδικασία συνουσίας των πτηνών λοιπόν είναι διαφορετική από  αυτή των θηλαστικών καθώς το αρσενικό δεν διαθέτει πέος αλλά μια σχισμή στο πίσω μέρος του σώματος από την οποία διαχέεται σπέρμα σε μια αντίστοιχη σχισμή του θηλυκού!

perierga.gr - Πώς ζευγαρώνουν οι κότες;

Η αρχή γίνεται από τον κόκορα που κάνει έναν υποτυπώδη χορό γύρω από την κότα προκειμένου να της δείξει τις διαθέσεις του. Οι περισσότερες κότες τον αποφεύγουν και φεύγουν μακριά αλλά αυτός σίγουρα θα κυνηγήσει μία. Σκοπός του είναι να την πιάσει από τα πούπουλα και να την καθηλώσει, αρπάζοντας την πλάτη με τα νύχια του και το κεφάλι της με το ράμφος του. Επόμενη κίνηση είναι να σκαρφαλώσει από πίσω της και να έρθει σε πιο στενή επαφή μαζί της. Και μπορεί εκείνος να μην έχει πέος, αλλά μια μικρή κύστη με σπέρμα σε μια σχισμή στο πίσω μέρος του σώματός του κάνει όλη τη δουλειά.

perierga.gr - Πώς ζευγαρώνουν οι κότες;

Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη, καθώς διαρκεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα! Ο κόκορας θα εκχύσει το σπέρμα του σε μια σχισμή που έχει αντίστοιχα η κότα στο πίσω μέρος του σώματός της. Η κότα κάθε 25 ώρες έχει ένα ωάριο το οποίο θα γονιμοποιηθεί και θα δημιουργηθεί το αυγό μέσα σε 7-10 μέρες, για να το κάνει στη φωλιά της μέσα σε 24 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κότες παράγουν αυγά ανεξάρτητα με το αν έρθουν σε επαφή με κόκορα ή όχι, απλώς αυτά δεν είναι γονιμοποιημένα, δηλαδή δεν θα κάνουν κοτοπουλάκι και είναι αυτά που εμείς τρώμε.

perierga.gr - Πώς ζευγαρώνουν οι κότες;
perierga.gr - Πώς ζευγαρώνουν οι κότες;

Rating: 4.6/5. From 12 votes.
Please wait...