Το καλύτερο κρασί στον κόσμο κοστίζει μόνο 5€!!!

perierga.gr - Το καλύτερο κρασί στον κόσμο για μόλις 4,7 λίρες!

Παρά την «ταπεινή» τιμή του, οι ειδικοί που το δοκίμασαν σε «τυφλό» τεστ οινογνωσίας, το ανέδειξαν ως το κορυφαίο παγκοσμίως στην κατηγορία του. Ένα κόκκινο κρασί με χώρα προέλευσης την Χιλή, που διατίθεται στην «ταπεινή» τιμή των 4,37 λιρών η φιάλη, αναδείχθηκε ως το καλύτερο στον κόσμο, αφήνοντας πίσω του πολύ πιο ακριβές και… επώνυμες «ετικέτες». Πρόκειται για το κρασί «Moneda Reserva Malbec» από την κεντρική πεδιάδα της Χιλής, παραγωγής 2015, που πέρασε από το απαραίτητο «τυφλό» τεστ σε ένα πάνελ με 240 ειδικούς, στο μεγαλύτερο διαγωνισμό οινογνωσίας Decanter World Wine Awards, επικρατώντας των αντιπάλων του, σε μία λίστα που περιελάμβανε 16.000 κρασιά!

perierga.gr - Το καλύτερο κρασί στον κόσμο για μόλις 4,7 λίρες!

Οι οινογνώστες που κλήθηκαν να δοκιμάσουν τα κρασιά, αποφάνθηκαν ότι το κόκκινο από τη Χιλή είχε «εξαιρετική φρεσκάδα» και μια επίγευση «γεμάτη ενέργεια». Επίσης, είχαν μόνο επαίνους να επιφυλάξουν για την σχέση ποιότητας-τιμής, ενώ ανέφεραν ότι διέκριναν στη γεύση του, νότες από «φρέσκο μαύρο φρούτο, κρεμώδες γιαούρτι βανίλιας και πιπέρι».

perierga.gr - Το καλύτερο κρασί στον κόσμο για μόλις 4,7 λίρες!

Όπως αναφέρουν ειδικοί στον «Independent», το εν λόγω κρασί αναμένεται να γίνει… ανάρπαστο, πλέον, καθώς η φρεσκάδα του το καθιστά ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα, μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό συμπλήρωμα σε ένα μπάρμπεκιου, καθώς «παντρεύεται» εξαιρετικά με το καλοψημένο κρέας.

Rating: 4.4/5. From 5 votes.
Please wait...