7 σημεία του σώματος που είναι… περιττά!

Όλα τα όργανα του σώματος έχουν τη δική του σημαντική ή λιγότερο σημαντική χρήση για τον οργανισμό, λειτουργώντας ως βασικά αλλά και ως κρίκος μιας τεράστιας αλυσίδας στις ενέργειες του σώματος. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα σημεία που δεν είναι και τόσο απαραίτητα για την ορθή λειτουργία του σώματος, ή καλύτερα είναι εντελώς άχρηστα όπως υποστηρίζει ο διάσημος Αυστραλός γιατρός Andrew Rochford. Δείτε στη συνέχεια τι θα μπορούσε να… αφαιρέσει κάποιος από πάνω του κι να μην του λείψει καθόλου…

perierga.gr - 7 σημεία του σώματος που είναι περιττά!

1. Η σκωληκοειδής απόφυση

Πρόκειται για υπόλειμμα οργάνου από τα αρχικά στάδια της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, που χρησίμευε στην πέψη συστατικών φυτικών τροφών που πλέον δεν καταναλώνουμε

2. Ιγμόρεια

Πρόκειται για κοιλότητες του κρανίου στην περιοχή γύρω από τη µύτη που περιέχουν αέρα και, σύμφωνα με τον Δρ. Rochford, η χρησιμότητά τους παραμένει άγνωστη.

3. Αμυγδαλές

Όπως αναφέρει ο γιατρός, πρόκειται για κατάλοιπο του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος από τα αρχικά στάδια της εξέλιξης.

4. Οι μύες που κινούν τα αφτιά μας

Πρόκειται για κάτι που ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε τον καιρό που αποτελούσε λεία άγριων ζώων αλλά που πια δεν του χρειάζεται

5. Οι λοβοί των αφτιών

Αν και πολλές γυναίκες που λατρεύουν τα σκουλαρίκια θα διαφωνούσαν, οι λοβοί δεν χρησιμεύουν σε τίποτα στον σύγχρονο άνθρωπο.

6. Οι μικροσκοπικοί μύες κάτω από τα τριχωτά σημεία του σώματός μας

Οι ανατριχίλες είναι ένα παλιό αντανακλαστικό που είχε ως στόχο να μας ζεστάνει και να μας κάνει πιο απειλητικούς στη θέα ενός αρπακτικού. Σήμερα δεν μας χρειάζεται ούτε αυτό, αλλά ούτε οι μύες που μας «σηκώνουν» την τρίχα.

7. Οι θηλές στους άντρες

Οι θήλες είναι ένα χαρακτηριστικό που κληροδοτείται στα έμβρυα από τη μητέρα. Αν και όλοι ξεκινάμε ως θηλυκά στη μήτρα, τα αγόρια εμφανίζουν στη συνέχεια το χρωμόσωμα Ψ που διαφοροποιεί το σώμα τους. Ωστόσο, διατηρεί τις θηλές, παρά το γεγονός ότι αργότερα δεν θα του χρειαστούν πουθενά.

Rating: 3.2/5. From 11 votes.
Please wait...