Όσοι κλαίνε συχνά είναι ισχυρότεροι χαρακτήρες!

perierga.gr - Όσοι κλαίνε συχνά είναι ισχυρότεροι χαρακτήρες!

Σύμφωνα με νεότερες μελέτες και στοιχεία ψυχοθεραπευτών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού όσοι κλαίνε αυθόρμητα και συχνά, συνήθως, είναι προσωπικότητες απείρως πιο ισχυρές από τους υπόλοιπους που παραμένουν σκληροί. Δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, λένε οι ειδικοί, ούτε σημάδι αυτολύπησης και ψυχολογικής κατάρρευσης. Το να κλαίμε είναι η έκφραση μιας ισχυρής προσωπικότητας, που ξέρει να αντιδρά σωστά στις αντιξοότητες και να τις μετασχηματίζει σε κάτι πραγματικά καλό. Και μάλιστα για 6 λόγους αυτοί που κλαίνε είναι πιο δυνατοί από τους υπόλοιπους…

perierga.gr - Όσοι κλαίνε συχνά είναι ισχυρότεροι χαρακτήρες!

1. Δεν φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματα τους Όσοι κλαίνε δείχνουν να έχουν επαφή με την πραγματικότητα, να κατανοούν πολύ καλύτερα ό,τι συμβαίνει γύρω τους και να το «μεταφράζουν» σωστά για να βρουν λύσεις στη συνέχεια.

2. Ξέρουν ότι τα δάκρυα «καθαρίζουν» την ψυχή Κάποιος που κλαίει – με λόγο και αιτία – καθαρίζει την ψυχή του από περιττά βάρη, αφήνει διόδους για να βγει η θλίψη, ώστε να μην τον κατασπαράξει ψυχολογικά.

3. Τα δάκρυα φέρνουν… χαμόγελα Μοιάζει παράδοξο, αλλά η ανακούφιση που προσφέρει ένα καλό ξέσπασμα, φτιάχνει τη διάθεση. Πολλές μελέτες πάνω στο ανθρώπινο κλάμα καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι όσοι κλαίνε συχνά, λίγο μετά αισθάνονται πολύ καλύτερα και γενικώς είναι προσωπικότητες που αμέσως μετά θα αναζητήσουν πηγές χαράς.

4. Δεν νοιάζονται για το τι θα πει ο κόσμος Κι αυτό είναι μόνο καλό, λένε οι ψυχοθεραπευτές, αφού κάποιος που δεν χολοσκάει για τους τίτλους και τους ρόλους μέσα στον κοινωνικό ιστό, συνήθως είναι ο καλύτερος ηγέτης μιας ομάδας. Όσοι κλαίνε, χωρίς ντροπή, είναι άνθρωποι με μυαλό, προσωπικότητες με ισχυρό πνεύμα, που ιεραρχούν σωστά όσα αξίζουν και όσα όχι.

5. Λειτουργούν ως πρότυπο Όσοι είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και τους γύρω τους συνήθως ενθαρρύνουν και τους άλλους να σκέφτονται, ακόμη και να νιώθουν έτσι.

6. Τα δάκρυα «σκοτώνουν» τα μικρόβια Το συναρπαστικό με τα δάκρυα δεν είναι μόνο ότι «σκοτώνουν» τα αρνητικά συναισθήματα αλλά και τα βακτήρια σε ποσοστό 90%-95%, ενώ «καθαρίζουν» την όραση.

Rating: 4.8/5. From 6 votes.
Please wait...