1.000 δολάρια για ένα μπουκάλι μπίρα!

perierga.gr - 1.000 δολάρια για ένα μπουκάλι μπίρα!

Ο ιδρυτής του Storm Brewing, James Walton προσπαθούσε να δημιουργήσει την πιο δυνατή μπίρα του κόσμου, αλλά αποδείχτηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα, καθώς οι δυνατές μπίρες δεν έχουν καλή γεύση. Έτσι το έφτασε μέχρι εκεί που η γεύση της μπίρας θα παρέμενε ασφαλής. Ο Walton ξεκίνησε με μια παρτίδα Imperial Flanders Sour Ale του ζυθοποιείου, την οποία άφησε σε θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου για πάνω από έναν μήνα. Η δημιουργία πάγου θύμιζε… παγετώνα -εξ ου και η ονομασία Glacial Mammoth Extinction brew- ενώ το μείγμα αφέθηκε για παλαίωση σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια για 2 χρόνια.

perierga.gr - 1.000 δολάρια για ένα μπουκάλι μπίρα!

«Τέτοιου είδους θερμοκρασίες αφαιρούν από την μπίρα το νερό κι έτσι απομένουν σάκχαρα, γεύσεις και αλκοόλ», εξηγεί ο ίδιος. Το αποτέλεσμα είναι μπίρα πλούσια, παχύρρευστη που μοιάζει περισσότερο με port, με αλκοόλ 25%. H αξία, όμως, της μπίρας δεν έγκειται στην ίδια, αλλά στο μπουκάλι της. Για να προωθήσει την κυκλοφορία της, το ζυθοποιείο δημιούργησε 10 limited edition μπουκάλια, φτιαγμένα στο χέρι από τον υαλουργό Brad Turner.

perierga.gr - 1.000 δολάρια για ένα μπουκάλι μπίρα!
perierga.gr - 1.000 δολάρια για ένα μπουκάλι μπίρα!

Εκτός, όμως, του ότι το μπουκάλι είναι χειροποίητο, κάθε ένα φέρει και ένα μοναδικό, κρεμαστό κόσμημα από προϊστορικό ελεφαντόδοντο από μαμούθ με χρυσό 14 καρατίων, του ντόπιου καλλιτέχνη Richard Marcus. Το κόστος του αγγίζει τα 1000 δολάρια, ενώ μέσα σε 5 μόλις μέρες πουλήθηκαν ήδη τα μισά.

Rating: 2.0/5. From 2 votes.
Please wait...