Το πρώτο επιβατικό drone είναι γεγονός!

perierga.gr - Το πρώτο επιβατικό drone είναι γεγονός!

Από τα εκατοντάδες drones που παρουσιάζονται στο Λας Βέγκας στη φετινή CES, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του κόσμου, υπάρχει ένα που ξεχωρίζει: είναι το Ehang 184, το πρώτο drone για τη μεταφορά ανθρώπων. Πηδάλιο και άλλα χειριστήρια δεν υπάρχουν, αφού το αεροσκάφος είναι πλήρως αυτόνομο, βασιζόμενο σε αισθητήρες και υπολογιστές για να απογειώνεται, να πετά και να προσγειώνεται μόνο του.

perierga.gr - Το πρώτο επιβατικό drone είναι γεγονός!

«Οι επιβάτες δεν θα είναι πιλότοι. Στο μέλλον δεν θα χρειάζεται άδεια, αφού εσείς είστε απλώς ο επιβάτες» δήλωσε στο Reuters ο Ντέρικ Ζιόνγκ, συνιδρυτής της κινεζικής Ehang. Το μόνο που έχει στην καμπίνα του είναι ένα tablet που επιτρέπει στους επιβάτες να δίνουν εντολή για απογείωση και να ρυθμίζουν τον κλιματισμό. Στη σημερινή του μορφή, το Ehang 184 μπορεί να μεταφέρει ένα άτομο σε ύψος μέχρι 11.500 πόδια ή 3.505 μέτρα. Μπορεί να διανύει αποστάσεις μέχρι 32 χιλιόμετρα πετώντας για 23 λεπτά με ταχύτητα 101 χιλιομέτρων ανά ώρα, είπε ο Ζιόνγκ.

Το γεγονός ότι το drone βασίζεται σε οκτώ έλικες, επισήμανε ο ίδιος, αυξάνει την πιθανότητα ασφαλούς προσγείωσης σε περίπτωση βλάβης σε πολλαπλά συστήματα. Για το ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης, η Ehang σχεδιάζει να δημιουργήσει κέντρο ελέγχου πτήσης που θα παρακολουθεί όλα τα drone της εταιρείας και θα παρεμβαίνει αν υπάρξει ανάγκη. Εφόσον οι αρμόδιες αρχές επιτρέψουν την πώληση του επιβατικού drone, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το αγοράσουν για 200 με 300 χιλιάδες δολάρια. Μια μάλλον μικρή τιμή για να αποφύγει κανείς την κίνηση και να πετάξει μέχρι τη δουλειά.

πηγή: in.gr

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...
Ετικέτες: