Ποια γλώσσα θα μιλούν οι περισσότεροι άνθρωποι το 2050;

perierga.gr - Ποια γλώσσα θα μιλούν οι περισσότεροι άνθρωποι το 2050;

Η κινεζική, η αγγλική και η ισπανική είναι οι τρεις γλώσσες που μιλιούνται περισσότερο σήμερα στον πλανήτη και φυσικά η κατάκτηση αυτή δεν έχει να κάνει με τη γοητεία ή την ευκολία των τριών αυτών γλωσσών όσο και με πληθυσμιακά κριτήρια. Με αυτά τα δεδομένα, εάν κάποιος ρωτούσε στη συνέχεια «ποια θα είναι η γλώσσα που θα μιλιέται από περισσότερους το 2050», κάποιος θα επέλεγε μία από τις τρεις. Λογικό αλλά και όχι και σωστό.

perierga.gr - Ποια γλώσσα θα μιλούν οι περισσότεροι άνθρωποι το 2050;

Όπως φαίνεται, η γλώσσα που αναμένεται να κατακτήσει την πρωτιά μέσα σε διάστημα 35 ετών είναι η γαλλική! Γιατί; Γιατί ο γαλλόφωνος πληθυσμός στην υποσαχάρια Αφρική αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς και μέχρι το 2050 τα Γαλλικά εκτιμάται ότι θα μιλιούνται από 750 εκατ. ανθρώπους αντί για 220 εκατ. που τα μιλούσαν το 2010. Η πρόβλεψη έρχεται, περιέργως ίσως, από την επενδυτική τράπεζα Natixis αλλά φαίνεται να συμφωνεί και με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών, που εκτιμά ότι ο πληθυσμός της Αφρικής θα αυξηθεί μέχρι το 2100 σε 4,5 δις ανθρώπους αντί για 800 εκατ. σήμερα.

Σημειώνεται πως σήμερα, η γαλλική ως μητρική γλώσσα ομιλείται από το 3% του πληθυσμού του πλανήτη ενώ είναι επίσημη γλώσσα σε 32 χώρες. Σύμφωνα όμως με τη μελέτη σύντομα θα μιλά Γαλλικά το 8% του πλανήτη ενώ οι περισσότεροι, φυσικά, ούτε θα ζουν στη Γαλλία ούτε θα έχουν τη γαλλική υπηκοότητα.

Rating: 2.3/5. From 10 votes.
Please wait...