«Όσοι χρησιμοποιούν τελείες στο chat είναι ψυχοπαθείς»!

perierga.gr - «'Οσοι χρησιμοποιούν τελείες στο chat είναι ψυχοπαθείς»!

Δείγμα ψυχασθένειας αποτελεί η χρήση τελείας στα μηνύματα που ανταλλάζουμε μέσω chat, σύμφωνα με νέα έρευνα του Binghamton University που «παγώνει» τα δάχτυλα όσων τη διαβάζουν. Οι ερευνητές εξηγούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, ότι όταν κάποιος χρησιμοποιεί τελεία στο τέλος μονολεκτικών μηνυμάτων ή ανολοκλήρωτων προτάσεων –όπως, «στείλε να δω.», «lol.», «ναι αμέ.»- είναι πολύ πιθανό να είναι ψεύτης ή, ακόμα χειρότερα, ψυχασθενής. Εξαιρούνται, φυσικά, οι γονείς μας που πιάνουν πρώτη φορά smartphone στα χέρια τους!

perierga.gr - «'Οσοι χρησιμοποιούν τελείες στο chat είναι ψυχοπαθείς»!

Από την άλλη πλευρά, όσοι κλείνουν τις προτάσεις τους με θαυμαστικό –όπως, «τέλειο!», ελπίζω να είσαι εσύ!», «έλα να πάμε!»- είναι πιο ειλικρινείς και συναισθηματικοί, αναφέρει η έρευνα. Όπως επισημαίνει η επικεφαλής ερευνήτρια, Celia Klin, τα μηνύματα που ανταλλάζουμε όταν κάνουμε chatting δεν υπακούν στους κανόνες της γραμματικής και δεν μας βοηθούν να καταλάβουμε τα πραγματικά αισθήματα του συνομιλητή μας, σε αντίθεση με μια συζήτηση τετ-α-τετ. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα με βάση τα emoticons (εικονίδια), τα σημεία στίξης και άλλες ιδιαιτερότητες στο γραπτό λόγο του συνομιλητή μας.

Πόσες φορές δεν έχουμε καταλάβει τη διάθεση των φίλων μας από τον τρόπο που γράφουν στο skype, το what’s up ή στο chat του Facebook; Αμέσως αναγνωρίζουμε τα σημάδια της «κακής» τους διάθεσης, του εκνευρισμού, ακόμη και της ειρωνείας τους, από την ταχύτητα με την οποία γράφουν, τα emoticons που χρησιμοποιούν ή τις παύσεις ανάμεσα στα μηνύματά τους. Τις ιδιαιτερότητες του instant messaging, τη νέα αυτή επικοινωνία «που περνά μέσα από τον υπολογιστή», έρχεται να αναδείξει η βρετανική έρευνα. «Μήπως ήρθε η ώρα να διακρίνουμε τις λεπτές αποχρώσεις της διαδικτυακής επικοινωνίας και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένους κανόνες;», διερωτάται η βρετανική εφημερίδα.

πηγή: in.gr

Rating: 2.4/5. From 7 votes.
Please wait...