Η Ελλάδα που καινοτομεί – Πρωτοποριακή εφαρμογή έξυπνης μετακίνησης

Σε μια εποχή που η επιχειρηματικότητα κάθε άλλο παρά εύκολη είναι στη χώρα μας και η εικόνα στο εξωτερικό αρνητική, Ελληνες επιστήμονες και ελληνικές εταιρείες διακρίνονται σε διάφορους τομείς. Μια τέτοια περίπτωση είναι η εταιρεία Hyperon που με την εφαρμογή CITIUS (Collective Intelligence for Transportation in Urban Systems) διακρίθηκε αναμεσα σε 297 υποψηφιότητες στο ευρωπαικό πρόγραμμα καινοτομίας για το Διαδίκτυο του Μέλλοντος (Future Internet) FIWARE FINODEX.

H εφαρμογή CITIUS υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον και όχι μόνο. Συνδυάζει τα ανοιχτά δεδομένα της πόλης με ένα μοντέλο crowdsourcing που μετατρέπει τους χρήστες της εφαρμογής σε έξυπνους αισθητήρες αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα κίνησης στην πόλη αλλά και δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν με τον τρόπο τους στη λήψη αποφάσεων από τις τοπικές αρχές.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθουν σύντομα από την εταιρεία καθώς ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη. Αν θέλετε κι εσείς να βοηθήσετε ή απλά να μάθετε περισσότερα για τις δυνατότητες της εφαρμογής μπορείτε να διαθέσετε 2 λεπτά από το χρόνο σας και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο.

No votes yet.
Please wait...