Η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην απώλεια βάρους

perierga.gr - Η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην απώλεια βάρους

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως οι σοκολάτα είναι ένα ανθυγιεινό και παχυντικό φαγητό. Ξεχνάνε, όμως, πως δεν είναι όλες οι σοκολάτες ίδιες. Η μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο όχι μόνο είναι φιλική για την καρδιά αλλά μας βοηθά να παραμείνουμε και αδύνατοι. Οι ελάχιστα επεξεργασμένες σοκολάτες περιέχουν μια μακρά λίστα θρεπτικών συστατικών αλλά και αντιοξειδωτικών. Πώς βοηθά;

perierga.gr - Η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην απώλεια βάρους

Περιορίζει τις λιγούρες

Η έντονη λαχτάρα για γλυκά είναι σημάδι χαμηλού σακχάρου στο αίμα. Η περιστασιακή απόλαυση μαύρης σοκολάτας είναι ένας τρόπος να σταθεροποιήσετε το επίπεδο της γλυκόζης.

Mειώνει την όρεξη

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει μια μικρή ποσότητα φυτικών ινών, οι οποίες διατηρούν την καρδιά και το έντερο υγιή. Οι φυτικές ίνες περνούν και από το στομάχι, με αποτέλεσμα να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι.

Μειώνει το λίπος

Η σοκολάτα έχει τη δυνατότητα να βοηθά στον περιορισμό του λίπους. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονόλες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ενας συγκεκριμένος τύπος φλαβονολών, η επικατεχίνη σας βοηθά να κάψετε περισσότερο λίπος, διατηρώντας δυνατή την καρδιά σας.

Μειώνει το στρες

Οι σοκολάτες είναι ένα σημαντικό αγχολυτικό. Τρώγοντας ένα ή δύο τετράγωνα μαύρης σοκολάτας τη μέρα, η διάθεση ανεβαίνει. Το άγχος είναι μία από τις κύριες αιτίες της αύξησης βάρους, με τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης να αυξάνουν την όρεξη. Τρώγοντας σοκολάτα σταθεροποιείται η διάθεση με την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο, που επιφέρουν χαρά και ανεβασμένη διάθεση.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...