Αντλία αδειάζει το στομάχι και… αδυνατίζει!

perierga.gr - Αντλία αδειάζει το στομάχι και... αδυνατίζει!

Μια συσκευή που επιτρέπει στους χρήστες να τρώνε όσο θέλουν, καθώς μόνο τα 2/3 των θερμίδων θα απορροφώνται από το στομάχι και οι υπόλοιπες θα αποβάλλονται… με μια αντλία, επινόησαν Αμερικανοί ερευνητές. Η αντλία ονομάζεται «AspireAssist» και η τεχνική ακολουθεί την εξής διαδικασία: Είκοσι λεπτά μετά το φαγητό, 30% από το φαγητό που κατέληξε στο στομάχι… αδειάζει στην τουαλέτα μέσω ενός σωλήνα που είναι συνδεδεμένος σε μια μικρή, φορητή συσκευή η οποία είναι συνδεδεμένη διαδερμικά και πολύ διακριτικά στο εξωτερικό της κοιλιάς. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές της αντλίας, «το σύστημα αναρρόφησης AspireAssist είναι μια επαναστατική λύση στην προσπάθεια απώλειας βάρους από άτομα με παχυσαρκία. Σε αντίθεση με πολλές άλλες διαδικασίες απώλειας βάρους, η AspireAssist είναι ελάχιστα επεμβατική και εντελώς αναστρέψιμη, ανά πάσα στιγμή».

perierga.gr - Αντλία αδειάζει το στομάχι και... αδυνατίζει!

Όπως εξηγούν, ο σωλήνας, γνωστός ως The Tube-Α, εμφυτεύεται μέσα στο στομάχι του ασθενούς, και καταλήγει σε μια μικρή, χαμηλού προφίλ οπή στην επιφάνεια του δέρματος. Ακριβώς εκεί τοποθετείται μία βαλβίδα- σαν κάνουλα- η οποία μπορεί να ανοίγει ή να κλείνει, ενώ ελέγχει τη ροή του περιεχομένου του στομάχου ώστε η απώλεια των θερμίδων να μην υπερβαίνει το 30%. Μια μικρή φορητή συσκευή είναι συνδεδεμένη με τη βαλβίδα όταν ο ασθενής θέλει να αδειάσει ένα τμήμα από το περιεχόμενο του στομάχου του. Η τοποθέτηση του Α-Tube γίνεται εύκολα, ακόμη και στα εξωτερικά ιατρεία, γίνεται χωρίς γενική αναισθησία και διαρκεί μόλις 20 λεπτά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ασθενής μπορεί να πάει στο σπίτι ή στην εργασία του μέσα σε μία ή δύο ώρες μετά την εμφύτευση της αντλίας.

Όσον αφορά στη διαδικασία της αναρρόφησης, γίνεται περίπου 20 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του γεύματος. Η όλη διαδικασία διαρκεί 5-10 λεπτά, ενώ τα περιεχόμενα του στομάχου αποστραγγίζονται κατευθείαν μέσα στην τουαλέτα. Καθώς, μάλιστα, αφαιρείται μόνο το ένα τρίτο του περιεχομένου του στομάχου, εκτιμάται ότι είναι ελάχιστος ο κίνδυνος να μην λάβει ο ασθενής τις απαιτούμενες θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός του. Για καλύτερα αποτελέσματα, οι ασθενείς θα πρέπει να κάνουν αναρρόφηση τρεις φορές την ημέρα – μετά από κάθε κυρίως γεύμα – κατά την πρώτη. Τον Δεκέμβριο του 2011, η αντλία AspireAssist εγκρίθηκε για κυκλοφορία στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήδη διατίθεται σε ορισμένα κράτη. Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές που διεξάγονται στις ΗΠΑ, η συσκευή AspireAssist βοήθησε τους ασθενείς να χάσουν κατά μέσο όρο 49% του περιττού σωματικού τους βάρους μέσα σε 12 μήνες. Ανά πάσα στιγμή, μάλιστα, η αντλία μπορεί να αφαιρεθεί, με μια διαδικασία που διαρκεί 15 λεπτά.

πηγή: healthpress.gr

Rating: 0.5/5. From 4 votes.
Please wait...