Ο γάμος κάνει καλό στους άντρες!

perierga.gr - Ο γάμος κάνει καλό στους άντρες!

Ο γάμος κάνει καλό στην υγεία και ιδιαίτερα στην υγεία των ανδρών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Η μελέτη, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του University College του Λονδίνου, υποστηρίζει μια σειρά παγκόσμιων αναλύσεων που έχουν διαπιστώσει ότι οι παντρεμένοι άνθρωποι έχουν καλύτερη υγεία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό, τι εκείνοι που…δεν χόρεψαν το χορό του Ησαΐα. Η έκθεση εξέτασε περισσότερα από 9.000 άτομα που είχαν γεννηθεί το1958 και έλαβαν μέρος για πάνω από 45 χρόνια στη Βρετανική Εθνική Μελέτη Ανάπτυξης του Παιδιού. Οι επιστήμονες εξέτασαν την υγεία των συμμετεχόντων, την εγκεφαλική δραστηριότητα και την εύρυθμη λειτουργία της αναπνοής κατά την χρονική περίοδο 2002-2004.

perierga.gr - Ο γάμος κάνει καλό στους άντρες!

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο γάμος έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία, και ότι οι πιο υγιείς γυναίκες ήταν εκείνες που παντρεύτηκαν στα τέλη της δεκαετίας των 20 και στις αρχές των 30 ετών και παρέμειναν παντρεμένες. Αλλά τα θετικά αποτελέσματα ήταν ακόμη μεγαλύτερα για τους άνδρες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι ο δείκτης της υγείας των ανδρών “πέφτει” μετά το διαζύγιο, αλλά ανακάμπτει σε εκείνους που ξαναπαντρεύονται. Σύμφωνα με την έρευνα, η κακή υγεία των ανύπαντρων ανδρών οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν ένα σύντροφο να τους θαυμάζει. Επίσης οι ανύπαντροι άνδρες τείνουν να παραλείπουν το πρωινό γεύμα, να τρώνε ανθυγιεινά σνακ μέσα στην ημέρα, να δουλεύουν πολλές ώρες και να καταναλώνουν αλκοόλ.

Στην τελευταία μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που συζούν απολαμβάνουν παρόμοια οφέλη υγείας με τα παντρεμένα ζευγάρια. Ωστόσο, όπως εξήγησαν, χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να εξεταστούν επαρκώς οι διαφορετικές επιδράσεις του γάμου και συμβίωσης. “Ποτέ ο γάμος ή η συμβίωση δεν έχει συνδεθεί αρνητικά με την υγεία των δύο φύλων, αλλά η εν λόγω έρευνα έδειξε ότι τα οφέλη είναι μεγαλύτερα για τους άνδρες”, επεσήμαναν οι επικεφαλής της έρευνας.

πηγή: news.gr

Rating: 2.0/5. From 3 votes.
Please wait...