Η Κίνα στην κορυφή των αμπελοκαλλιεργειών!

Perierga.gr - Η Κίνα στην κορυφή των αμπελοκαλλιεργειών!

Perierga.gr - Η Κίνα στην κορυφή των αμπελοκαλλιεργειών!Σύντομα η Κίνα αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της λίστα με τις εκτάσεις αμπελιών σε κάθε χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV). Στην Κίνα πλέον καλλιεργούνται περίπου 799.000 εκτάρια με αμπέλια ενώ στην Ισπανία, που βρίσκεται στην κορυφή, 1,02 εκ. εκτάρια.

Η Κίνα αντιπροσωπεύει το 11% των εδαφών που καλλιεργούνται αμπέλια παγκοσμίως για το 2014, ενώ το 2000 αντιπροσώπευε μόλις το 4% των αντίστοιχων καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Στην παραγωγή κρασιού βέβαια η Κίνα υπολείπεται ακόμη καθ΄βς βρίσκεται στην έβδομη θέση της παγκόσμια κατάταξης, πίσω από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Αργεντινή και Αυστραλία. Μέχρι σήμερα η Γαλλία εξακολουθεί να κρατάει τα σκήπτρα ως η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα κρασιού στον κόσμο με 46,15 εκατ εκατόλιτρα κρασιού κάθε χρόνο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 15η θέση της κατάταξης.

Σύμφωνα με τον OIV η χώρα που καταναλώνει τις μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού παγκοσμίως είναι οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν Γαλλία και Ιταλία. Οι χώρες που εισάγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού είναι κατά σειρά η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, ενώ τα έσοδα από το παγκόσμιο εμπόριο κρασιού ανέρχονται σε 26 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Rating: 3.5/5. From 2 votes.
Please wait...