Τροφές που καταπολεμούν τη λιγούρα!

perierga.gr - Τροφές που καταπολεμούν τη λιγούρα!

Ένα τρόφιμο θεωρείται υδρόφιλο όταν απορροφάει νερό και στη συνέχεια εφόσον το έχετε καταναλώσει θα γεμίσει με το νερό εσάς, ικανοποιώντας την πείνα και την όρεξη σας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως αν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, τότε θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα καταναλώσετε και κάποιες διαλυτές φυτικές ίνες. Οι υδρόφιλες φυτικές ίνες διαλύονται και σχηματίζουν ένα πήγμα στα έντερα. Το συγκεκριμένο πήγμα βοηθάει στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα κάτι που στη συνέχεια σταματάει τη λιγούρα που αισθανόμαστε πολύ συχνά αλλά μας κάνει επίσης να νιώθουμε χορτάτοι.

Μπάμιες

perierga.gr - Τροφές που καταπολεμούν τη λιγούρα!

Οι μπάμιες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες αλλά χαμηλή σε θερμίδες καθώς ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες μπάμιες παρέχουν μόνο 36 θερμίδες.

Βρόμη
Μία από τις αγαπημένες μας προτιμήσεις για το πρωϊνό μας γεύμα! Η βρώμη περιέχει έξι γραμμάρια πρωτεϊνης ανά μερίδα και περιέχει φώσφορο, κάλιο, σελήνιο, μαγγάνιο και σίδηρο.

Κριθάρι

perierga.gr - Τροφές που καταπολεμούν τη λιγούρα!

Το κριθάρι – το οποίο είναι πολύ απορροφητικό σε νερό – έχει μία νόστιμη γεύση καρυδιού με υφή ζυμαρικών. Δοκιμάστε να το προσθέσετε σε σαλάτες και σούπες.

Αχλάδια
Τα φρούτα που περιέχουν πηκτίνη όπως τα μήλα και τα αχλάδια, απορροφούν τόνους νερού. Βοηθούν στην πέψη, μειώνουν τη χοληστερόλη και ρυθμίζουν την απορρόφηση της ζάχαρης από το σώμα.

Λαχανάκια Βρυξελλών
Τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν αρκετές υδρόφιλες ίνες για να σας κρατήσουν πλήρεις για ώρες. Είναι επίσης ένα τρόφιμο που συνιστάται από την Αμερικάνικη Αντικαρκινική Εταιρία, επειδή περιέχει χημικές ουσίες οι οποίες μπορούν να διεγείρουν τα ένζυμα στο σώμα που αποτοξινώνουν τις καρκινογόνες ουσίες.

Φασόλια

perierga.gr - Τροφές που καταπολεμούν τη λιγούρα!

Όλα τα φασόλια είναι από τα πιο γνωστά υδρόφιλα τρόφιμα. Χρησιμοποιήστε τα φασόλια αντί για κρέας ή τόνο για την δόση της πρωτείνης σε μία σαλάτα.

Πορτοκάλια
Μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Μία συμβουλή – αντί να κόβετε και να πετάτε το λευκό στρώμα κάτω από τη φλούδα του πορτοκαλιού, καταναλώστε το. Περιέχει αρκετή πηκτίνη και βιταμίνη C.

Ρεβίθια
Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, τα ρεβίθια θα σας κρατήσουν πλήρεις για ώρες.

Rating: 4.0/5. From 6 votes.
Please wait...